2015-07-16 19:37:45• hírek • Szatmár.ro

PMN: házibuli-hangulat a Neoton Famíliával

A Partiumi Magyar Napokon augusztus 23-án este a Neoton Família örökzöld slágereire bulizhatunk az új főtéren.

Több mint négy évtizednyi töretlen siker, időtlen slágerek és felhőtlen játék a Neoton Família örök kísérői - erről személyesen meggyőződhet mindenki a kétórás koncertjük során. Kolumbusz Kristóf az Újvilág felfedezésébe torkolló expedíciójának - két másik hajóval együtt - a Santa María nevű, három árbocos karakk-kal vágott neki, amely zátonyra futott; a Neoton Família azonban ezzel a dallal 1979-ben példátlan módon futott be, nem csak Magyarországon.

De az egész több mint 40 éve kezdődött, amikor egy Mikulás-napi egyetemi versenyre Pásztor László és Galácz Lajos beat zenekart alapított, amely 1968-ban a Kell hogy várj (azóta már örökzöld) slágerrel elsöprő sikert aratott. Attól kezdve a vokális popzenét játszó zenekar sikere egyre csak nőtt, Magyarország határain belül és kívül is. 1979 fordulópont volt a Neoton Família történetében: a cannes-i MIDEM fesztiválon ők kísérték a magyar popzenét képviselő szólistákat, és ezáltal ők is eljátszhattak pár saját dalt - ekkor figyelt fel rájuk igazán a külföldi szakma.


A másik fordulópont 1981, amikor 42 állomásos turnét adtak Japánban, amelynek zenepiacán és slégerlistáin aztán kerek egy évtizedig voltak jelen és számos aranylemezt tudhattak ott maguknak, ami nem kis dolog, tudva azt, hogy a felkelő Nap országa a világ második legnagyobb lemezpiaca. Aranyév volt 1983 is, amikor Ádám és Éva elnyerte a Yamaha Music fesztivál nagydíját a Holnap hajnalig (Time goes by), azóta már szintén örökzölddé lett slágerrel, és az 1988-as Olimpiai Játékok egyik slágerét is Mándoki László és Csepregi Éva énekelte.

Magyarországon pedig évről évre megjelent egy Neoton Família stúdióalbum, amely minden évben hozta a slágereket. A Hétvégi motorozás, a Nyár van, az I Love You, a Bye-bye kedvesem, a Pago-Pago vagy a Medvetánc népszerűsége mind a mai napig töretlen.

A zenekar jelenlegi formájában 2005 óta játszik együtt, Neoton Família Sztárjai néven. A régi csapatból a front - Végvári Ádám, Csepregi Éva és Baracs János - maradt együtt. Csepregi Éva fia, Heatlie Dávid tizenöt éves kora óta dobol az együttesben, a zongoránál és a gitáron pedig a házaspár Lukács Andi és Lukács Laci zenél.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: