2013-08-13 10:47:54• hírek • Szatmar.ro

PMN: fiatalok szerveznek fiataloknak

A Partiumi Magyar Napok szervezésében a kezdetektől nagy szerepet kaptak a fiatalok és az ifjúsági szervezetek. A Magyar Ifjúsági Kezdeményezés tagjai sokszor szervezőket is adtak a rendezvénynek, s a mostaniak közül is sokan a MIK-ből nőttek ki. Így nem csoda, ha most is ott vannak a támogatók sorában a fiatalok, s igyekeznek olyan programokkal szolgálni, amelyek a saját korosztályuknak s a legfiatalabbaknak is kellemes és tartalmas szórakozást jelenthetnek.

A gyermekeket várja a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés szervezésében a gyermekutca, ahol kreatív ajándékokat készítenek, arcfestést kérhetnek, és hatalmas szappanbuborékokat  alkothatnak a legfiatalabbak. Az idősebbeknek az eddigi években megszokott rend szerint szükségük lesz a stratégiai érzékükre a sakkversenyen való helytálláshoz. A céllövőknek a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács kedvez a paintball versennyel mind szombaton, mind vasárnap.

Szintén mindkét nap a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács a nagysátor környékén várja a logikai, stratégiai és taktikai játékok kedvelőit, hogy a Pinceklubban szerdánként játszott társasjátékokkal bárki megismerkedhessen. A játékok bemutatásában a helyiek segítségére lesznek a Hargita megyéből érkező Bogátalji Mozgalom, valamint a Háromszéki Ifjúsági Tanács fiataljai, akikkel az elmúlt évben együttműködési kapcsolatot hoztak létre a szatmári fiatalok. A Magyar Ifjúsági Kezdeményezés Családi Napokon már bemutatott „Én is itt jártam!" láblenyomat gyűjtő programjának folytatásaként számítani lehet rá, hogy megállítják a Kossuth-kertbe érkezőket, hogy megörökítsék ottjártukat. A legszebb mosolyt is gyűjteni fogják a fiatalok 14 és 19 óra között szombaton, míg 16 és 19 óra között a vetélkedő kedvű párokat várják egy ügyességi versenyre. A nagysátorban a Szatmár Megyei Magyar Diáktanács szervezésében slam poetrysek hirdetik az egyediséget.

Idén először a Partiumi Magyar Napok újdonsággal szolgál a versenyek kedvelőinek. Az ötlet az egyik kolozsvári kommunikáció szakos, Szatmár megyei hallgatótól származik, aki felajánlotta, hogy az egyetemi tanulmányokhoz szükséges gyakornokságát a régió legnagyobb fesztiválján tölti. Neki köszönhetően tehát keressük tehát a PMN csocsó- vagy pókerbajnokát. Augusztus 19-én 19 órától a Downtownban ülhetsz pókerasztalhoz, míg augusztus 21-én szintén 19 órától várnak ugyanott a csocsó asztalok, hogy bebizonyítsd, te vagy a legjobb a kocsmasportokban ezen a vidéken. A csocsóhoz kétfős csapatokat várnak a szervezők, a póker, természetesen a 
magányos farkasok játéka. Jelentkezni a pókerre augusztus 18-ig, míg a csocsóra augusztus 20-ig az alábbi telefonszámon lehet: 0752420376.

S akik segítenek az ifjaknak a szervezésben:
Kiemelt támogatók: Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, Nemzeti Kulturális Alap, Bethlen Gábor Alap, Communitas Alapítvány.
Aranyfokozatú támogatók: Tarr Beton, Babytrend, Barta Ati, Autonet, No Pardon Pub.
Ezüstfokozatú támogatók: Farmacenter, CBA, Nyírbátori Sárkányfürdő, Silcomprest, Fery's Invest, Metamob, Kreativ, Inovativ, Kauftherm, Solarex, Secondtex, 2X2 Club, Panatek, Salvator, Transpink, Mindig Friss, Clinica Korall, A24

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: