2013-08-05 17:25:40• hírek • Szatmár.ro

PMN a gyermekekért: Alma Együttes

Nem csoda, ha a gyermekzenéjéről híres Alma Együttest a felnőttek is szeretik, hiszen kezdetben nekik zenéltek, s onna nőtték ki magukat egy véletlen meghívás és annak sikere kapcsán gyermekzenekarrá.

Szatmárnémetiben már koncerteztek tavasszal, s akkor olyan nagy volt az érdeklődés, hogy megígérték, mindenképpen visszatérnek hozzánk. A Partiumi Magyar Napok keretében augusztus 21-én 18 órától a Tűzoltótoronynál lépnek fel, így azt a teret kell benépesíteni a családoknak, akik szeretik az Alma Együttes zenéjét. Megszokott azonban, hogy a családokra nem csak a Családi Hétvégén, hanem a Partumi magyar Napok rendezvénysorozat műsorának és programkínálatának összeállításánál is kiemelt figyelmet helyeznek a szervezők. Idén is több civil szervezet vállalta, hogy olyan programokat szervez, amelyek célközönsége a legfiatalabb korosztály, s nekik próbálnak tartalmas szórakozási lehetőséget nyújtani az év legnagyobb szabadtéri rendezvényén.

A hétvégi állandó programok között 11 és 19 óra között a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés tart gyermekfoglalkozásokat a gyermekutcában, ahol lesz arcfestés és hatalmas szappanbuborékokat is eregethetnek a kicsik. A Babytrend színpadnál (kisszínpad) szombaton 11 órától indul a vásári attrakció, ahol gólyalábas alakok toborozzák a gyermekeket a Kossuth kert egész területéről. 11 és 17 óra között az Aranykapu Kulturális Egyesület várja a fiatalokat az Aranykapu Népi Játszókertbe, ahol eleink játékait ismerhetik meg a kirakodóvásár melletti területen. Ugyancsak itt nyílik kiállítás a mesetárborukban készült alkotásokból.

11 óra 30 perctől népi gyermekjátékokon vehetnek részt a kicsik, majd 12 órától a debreceni Ort-iki Társulat Perzeus királyfi csuda tettei című bábelőadását tekinthetik meg. Akinek unalmas lenne a bábelőadás, az a gyermek Ki mit tud? keretén belül mutathatja be tudását a közönségnek. 14 órától kézműves foglalkozásokon készíthetnek maguknak Lévai József bőrdíszművessel ajándékokat, míg 15 és 18 óra között néptánc előadásokkal lépnek fel fiatalok a Szatmárnémeti MADISZ szervezésében. 19 órától pedig táncházba invitál mindenkit a nagyváradi Csillagocska zenekar.

Vasárnap a kisszínpad ismét benépesül. 11 és 12 óra között az állandó programok mellett Sike Lajos újságíróval lehet majd népi játékokat és hangszereket készíteni, majd 11 óra 30 perctől invitálja képzeletbeli utazásra a kicsiket és nagyobbakat Cserey Csaba, aki elhozza barátait is a Kossuth kertbe. 12 óra 30 perctől hétpróbás megmérettetésbe vethetik bele magukat a nyereményözönért a bátrak, 14 órától pedig a Minestrone Band zöldségeken zenéli el egy saláta történetét. 16 órától a Dog Training és az Alpha K9 Kutyakiképző Iskola közös bemutatója várja közönségét. Részletes programért a www.partuminapok.ro oldalt keressék fel.

S azok listája, akik nélkül nem jöhetne létre a PMN:

Kiemelt támogatók: Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, Nemzeti Kulturális Alap, Bethlen Gábor Alap, Communitas Alapítvány

Arany fokozatú támogatók: Tarr Beton, Babytrend, Barta Ati, Autonet, No Pardon Pub

Ezüst fokozatú támogatók: Farmacenter, CBA, Nyírbátori Sárkányfürdő,  Silcomprest, Ferys Invest, Metamob, Kreativ, Inovativ, Kauftherm, Solarex, Secondtex, 2X2 Club, Panatek, Salvator, Transpink, Mindig Friss, Clinica Korall.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: