2014-08-07 12:53:31• hírek • Szatmár.ro

PMN - de hogy kerül egy óriás a Kossuth-kertbe?

Számtalan koncert, színházi előadás és változatos programok: ez a 13. Partiumi Magyar Napok. A szervezők ugyanakkor nem feledkeznek el a legkisebbekről sem, hogy míg a szülők koncerten buliznak vagy éppen Laci bácsi mesteri bográcsából falatoznak, addig a gyerekek se maradjanak program nélkül.

Augusztus 18-án, hétfőn a Tűzoltótorony tövében felállított színpad elé várjuk a kicsiket (és nemcsak), ahol 18 órai kezdettel a Budapesti Utcaszínház előadásában az Óz, a nagy varázsló című előadást tekinthetik meg, majd 21.30 perctől A lónak vélt menyasszony című darab kerül bemutatásra, ugyancsak a Budapesti Utcaszínház előadásában.

Augusztus 23-tól, szombattól pedig egész napos programok várják a kicsiket a Kossuth kertben, ahol a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés és a Borókagyökér egyesület szervez gyermekfoglalkozásokat a külön e célra kialakításra kerülő Gyermekutcában. De lesz még forgószínpad interaktív foglalkozásokkal - Meseország cserkész módra! címmel, a kisszínpad környékén pedig 11 órai kezdettől vásári attrakciók várják a kicsiket: gólyalábas műsor, bohócok, gyerektoborozó, beharangozó a Kossuth Kert egész területén. Ugyancsak 11 órától veszi kezdetét a Mátyás kerestetik! című vásári komédia a Brighella Bábszínház előadásában. 11.40 perces kezdettel Belloni bűvész káprásztatja el a kicsiket, majd 12.40 perctől gyerekkoncerten bulizhatnak a lurkók, majd 13.40 perctől Gyerek ki mit tud?-on mutathatják be tehetségüket, mely produkciókat zsűri értékeli és díjazza.

A gyerekprogramok sokasága vasárnap is folytatódik a Kossuth kertben, ahol a 10-es Iskola mazsorett csoportjának előadásával indul a program 11 órától. Ezt 11.30 perctől Óriáscirkusz, a Vagabanda(HU) bábszínház óriásgólyalábas vásári komédiája követi, majd 12.30-tól Cserey Csaba (Csabcsi) gyerekkoncertjétől lesz hangos a Kossuth-kert. A kora délutani órákban hétpróbázhatnak a vetélkedő kedvű gyerkőcök, 15 órától pedig a Szent György Lovagrend katonai hagyományőrző tagozatának harci bemutatóját tekinthetik meg, a Szatmárnémeti Véndiákszövetség szervezésében.

Mindazok, akik már kinőttek a gólyalábas produkciókból, de még nincs kedvük egy politikai előadáshoz, nos azokról a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács és a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés gondoskodik számtalan „lájkolható" programmal. Augusztus 23-án, szombaton a Kossuth-kertben célbalövős Paint Ballt és sakkversenyt szerveznek, majd 15 órától „Önkéntesség itthon és Európában" címet viselő előadáson vehetnek részt, ahol külföldi önkéntesekkel beszélgethetnek. Mindez a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület szervezésében. 17 órától egy hasonló jellegű beszélgetésbe kapcsolódhatnak be, ahol "Sikeres fiatalok Szatmárban" címszó alatt sikeres fiatalok és az RMDSZ ifjúsági EU-képviselőjelöltje mesél a résztvevőknek, a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács szervezésében.

Augusztus 24-én, vasárnap 10 órától biciklis felvonuláson vehetnek részt a fiatalok, ahol kipróbálhatják, milyen is szoknyában és tűsarkúban tekerni, de az "Erasmus+ - lehetőség, nem csak fiataloknak" című előadáson is beszélgethetnek az Európai Önkéntes Szolgálat külföldi önkénteseivel a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület szervezésében. Akinek pedig nem erőssége a közéleti kommunikáció, nos annak sem kell otthon maradni, hiszen míg a haver politizál, addig ellátogathat a Szatmár.ro sátrához, ahol fotózkodni, majd ezzel értékes nyereményeket lehet szerezni, és nem mellesleg közben elmondhatja véleményét a megye legolvasottabb hírportáljáról. Mindazoknak pedig, akik nyugisabb légkörre vágynak, ott a Szatmári Friss Kávézó. A rohanó világban élő ember számára jól esik a múlt kellemes emlékeit felidézni, hátradőlve cask úgy olvasni vagy olykor elmélyülni a jelen történésein. Egy családias hangulatú beszélgetésre hívja Önt a Szatmári Friss Újság.

Mindezek mellett természetesen további rengeteg érdekes és izgalmas program várja a fiatalokat a 13. Partiumi Magyar Napokon, melyeket felsorolni szinte lehetetlen lenne, na meg aztán úgy gondoljuk, hogy érdemesebb részt venni ezeken, mintsem olvasni róla. Figyelem tehát szatmári gyerekek és fiatalok: augusztus 18-a és 24-e között csalogassátok ki anyut, aput és a nagyszülőket is a Kossuth-kertbe, hiszen az év legszínesebb rendezvénye vár ott Rátok!

Nyerj a Szatmár.ro-val: Oszd meg a Szatmár.ro hírportál Partiumi Magyar Napokról szóló híreit a Facebook-on és megnyerheted a rendezvénnyel kapcsolatos ajándéktárgyak valamelyikét. A nyereményekről egy kicsit később tájékoztatunk, de addig is érdemes megosztani a cikkeinket, mert minden megosztás nyereményt érhet!

A Szatmár.ro a Partiumi Magyar Napok kiemelt médiatámogatója.

 

A 13. Partiumi Magyar napok nem jöhetne létre nélkülük:

Arany fokozatú támogatók:
Autonet-A24, Tarr Beton, Kreativ, Barta Ati, No Pardon Pub, Mindig Friss

Ezüst fokozatú támogatók:
Rosendahl, Farmacenter, CBA, Arnisol, Nord Star, Hotel Astoria, Pizzerie & Motel Al Capone, Ratioterm, Aquastar, Salvator, Edmeea Trans, Mark Manufaktur, Panatek, Hanna Konyhatechnika, Promocraft, Gerbog.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: