2019-02-12 16:35:30• hírek • Nagy Tímea

PMN, Utcazene Feszt, és így tovább: ekkor lesznek Szatmár legjobban várt nyári eseményei

Mint minden évben, úgy idén is, már májusban elkezdődnek a szabadtéri programsorozatok. Kinek melyik fesztivál a kedvence, az alábbiakból kiderítheti, 2019-ben mikorra esik az alkalom.

Az első, úgymond bemelegítő koncert- és előadás egyveleg a Családi Hétvége, melyet úgy tudjuk május 17-19-i hétvégére tettek a szervezők. A koncertekkel és az előadásokkal kapcsolatban pontos információt a későbbiekben közlünk, mihelyst kiderül a program. Nem kell már sokat várni!

 

A következő hepajig az előzőtől számítva csak ötöt kell aludni. Előzetes információink szerint május 24-e és 26-a között kerül sor a Szatmárnémeti Városnapokra. Péntektől vasárnapig tart a buli. Igazán vegyes, minden ízlésvilágot kielégítő fellépő-palettát állított össze a szervezőcsapat, az elmúlt évek egyik legjobbja lesz az idei "Szatmárnap". A produkciók listája bővülőben. Kulisszatitkokkal a közeljövőben szolgálunk.

 

Július közepe fergetegesnek ígérkezik. Aki a 12-től 14-ig tartó hétvégén előre láthatólag nem tartózkodik itthon, megbánja! Miért is? Ekkor lesz az Utcazene Fesztivál és a Véndiáktalálkozó.

 

A "Sztrítmjúzik" (magyarosan angolul) feszt 2018-ra igazán kiforrta magát, tízezreket mozgattak meg az amatőr és profi zenekarok, na meg a legkülönbozőbb műfajú előadások. Ezt '19-re sem tervezik másképp! A szervezők és a bandák ismét megtöltik a várost zenével. Milyen jó is az, amikor itt egy gitár pendül, amott artisták mutatványoznak... Amint elindul a performanszok regisztrációja, bemutatjuk, kik lesznek az ezévi versengők.
A Véndiákról se feledkezzünk meg! A városunkból elszármazott magyarok ünnepe ez, ezrek térnek haza a július közepi összejövetelre. Az öreg alma mater udvarát teleszövik az emlékek és a történetek, barátságok elevenednek fel és új ismeretségek köttetnek. A transzgenerációs összeröffenés mulatságra nem kis okot szolgál, ebben az esztendőben immár 28. alkalommal.

 

Augusztus sem marad le a nyári hónapok nyújtotta mókái mögött. Még csak most zengett a Kölcsey udvara Herczku Ágnes ékes hangjától, jobbra kettőt, balra kettőt lépdelt a közönség apraja és nagyja - és máris eltelt öt kerek hónap az előző PMN óta. A 2019-es Partiumi Magyar Napok augusztus 20-25-e között lesz. A hat napos kultúrfesztre határon inneni és túli fellépősereget várnak. Nem maradnak el a szokásos kikapcsolósási lehetőségek ezúttal sem, de lakatot tettünk a tollunkra. Az elmúlt évek egyik legütősebb előadói listája készülőben. Kedves olvasóinkat nemsokára tájékoztatjuk effelől is.

 

Ön milyen előadókat látna szívesen idén Szatmárnémetiben? Ossza meg velünk!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: