2015-08-07 18:24:36• hírek • MTI

PMN: Hozzunk létre közösen egy zöld világot!

A zöld világ a tiéd is - hozzuk létre együtt, mindannyiunk örömére megnevezéssel szerveznek növény- és virágkiállítást a Zöld Házban a szatmáriak kedves vagy éppen különleges növényeiből.

„Mindannyian szeretnénk egy olyan „zöld világ" tagjaként élni, amely együtt létezik, lélegzik és fejlődik a természettel. Észre kell vennünk, hogy egy csodálatos környezet az, amelyben élünk. A bennünket körülvevő élővilág megkövetelné egy környezettudatosabb életstílus kialakítását és valójában tőlünk függ, mennyire  szeretnénk  felelősebb  módon élni és jól érezni magunkat ebben a világban, amelyet  csak mi tudunk igazán  "zölddé"  varázsolni, mind önmagunk, mind a jövő nemzedék számára. Ha egy napra is, de élvezzük együtt az általunk alkotott „zöld világ" csodálatos szépségét." - fogalmaz Poszet Kinga, az RMDSZ Szatmárnémeti Nőszervezetének elnöke.

A nőszervezet ugyanis augusztus 22-én, szombaton, a Partiumi Magyar Napok keretében hagyományteremtő kiállítást szervez a Kossuth-kerti Zöld Ház előcsarnokában. A kezdeményezés sikere érdekében pedig ezúton is kérik a szatmáriakat: bocsássák a kiállítás rendelkezésére lakásuk, kertjük, számukra kedves vagy éppen különleges cserepes növényét, virágát. Aki nem csak szomszédainak, ismerőseinek, de a kiállítás égisze alatt az egész városnak bükszkélkedni szeretne virágával, növényével, az legkésőbb augusztus 20-ig jelezze szándékát a szervezőknek a 0740-726-104-es telefonszámon.

„A tulajdonosokat és a kiállítandó növényeket augusztus 22-én, szombaton, 9 órakor várjuk a Zöld Ház előtt és ezúton is kérem: mellékeljék a növény illetve a virág  nevét és természetesen a tulajdonos nevét és elérhetőségét is. A Partiumi Magyar Napok szervezői a legszebb növényt illetve virágot 100 lej értékű vásárlási utalvánnyal fogják díjazni. A díjátadásra a kiállítás végén, azaz augusztus 23-án, vasárnap 17 órakor kerül sor - s hogy melyik is lesz a legszebb növény vagy virág, az természetesen a látogatók szavazata alapján fog eldőlni." - mondja a nőszövetség elnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: