2005-08-10 16:56:02• hírek • Szatmar.ro

PMN: A zene összeköt

Augusztus 26-28-án  Partiumi Magyar Napok. A rendezvénysorozat zenei kínálata

 
Alig több mint két hét múlva veszi kezdetét a IV. Partiumi Magyar Napok. Idén is több tízezer embert várnak a rendezvénysorozatra, melynek központi témája a zene lesz.
A változatos zenei kínálatban egyaránt szerepel komolyzenei és könnyűzenei koncert, valamint népzene. A hivatalos megnyitó előtt egy nappal egy könnyed hangversennyel veszi kezdetét a PMN, A zeneirodalom gyöngyszemei címmel; vezényel Franz Lamprecht.
A Városi Tanács legutóbbi gyűlésén hozott döntés értelmében a Dacia átjáró Ruha István nevét veszi fel. Az avató ünnepségre a Partiumi Magyar Napok első napján kerül sor. Ez alkalomból emlékhangversenyt szerveznek. Közreműködnek: Csendes László – Dolores Chelariu hegedű-zongora duó;  Duffek Mihály zongoraművész – Debrecen; Kedves Tamás gordonkaművész – Debrecen; Dr. Fátyol Rudolf és a Rudolf vonós négyes.
Különleges zenei élményt ígér az augusztus 27-i operett gála is, melyet a szatmári Dinu Lipatti Filharmónia és az Északi Színház művészei mutatnak be. A szombati napot hagyományos módon utcabál zárja majd, ezúttal a szatmári 4ever zenekarral.
Idén sem maradhatnak el a népzenei programok, valamint további könnyűzenei rendezvények is várhatók. A vasárnapi Gasztronómiai kert színpadi műsorában a népszerű magyarországi énekes, Varga Miklós is helyet kapott.
A IV. Partiumi Magyar Napokat zenével kezdődik és zenével is zárul: a nemrégiben a marosvásárhelyi Félsziget Fesztiválon óriási sikert arató Neoton 21 órától 100 perces élő koncertet tart a Szatmár Megyei Múzeum előtti téren. A koncert ingyenes lesz.
 www.szatmar.ro

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: