2012-08-26 18:27:36• hírek • Szatmár.ro

PMN 2012: számos program várta vasárnap is a Kossuth-kertbe kilátogatókat

A XI. Partiumi Magyar Napok utolsó napja is remek hangulatban telt, hiszen már a délelőtti óráktól szórakoztató programok, vásárok és hagyományos gasztronómiai fogások várták a kikapcsolódni vágyókat. A vasárnap esti buli 18 órától, Csepregi Éva fellépésével vette kezdetét.

Számos program és rendezvény várta a Kossuth-kertbe látogatókat a PMN utolsó napján, vasárnap is. Délelőtt a Kis színpadon és környékén gólyalábas műsor, bohócok várták a kicsiket, az Aranykapu jurtájában filmvetítés zajlott, majd interaktív gyermekelőadásra került sor Puszillával és barátaival. Az Arlechino Játszóház játékos vetélkedővel párta a kicsiket, a későbbiekben pedig Lévay József bőrdíszművestől tanulhattak a kézműveskedő gyerekek.

15 órától a nagybányai Turul Sas Egyesület tagjai foglalták el a kisszínpadot és középkori hadi játékokkal, lovagi bajvívásokkal és vitézkedéssel szórakoztatták az érdekelődőket. 16 órától a Madárdal együttes előadását halhatta a közönség, majd a Dog Training és az Alpha K9 Kutyakiképző Iskola közös bemutatójára kerül sor.

Közben a Nagyszínpad környékén megrendezett programok a sportolás szerelmeseinek kedvezett, az RMDSZ-SZMDSZ sátorban pedig anime filmek vetítésére került sor. 14 órától az érdeklődők ugyanitt beszélgethettek kötetlenül helyi vezetőinkkel, majd 16 órától ping-pong versenyre került sor.

A későbbiekben a Nagyszínpadon capoeira bemutatóra került sor, 17 órától pedig a Fekete rózsák együttes nótáira mulatott a közönség. Azok sem unatkoztak, akik nem vettek részt a színpadoknál szervezett programokon, ugyanis számos kézműves stand, kiállítás, könyvutca, verseny és egyéb állandó program várta a látogatókat.

A helyszínen több civil szervezet is bemutatkozott, illetve a Szolgáló Szeretet Sátorban egészségügyi sarok, nagymama-unoka sarok, zenesarok és léleksimogató sarok fogadott szeretettel minden érdeklődőt.

A Nagyszínpadnál 18 óra körül sor került a PMN keretében szervezett tombola kisorsolására - a nyerteseket a Kereskényi Gábor, a Városi RMDSZ elnöke illetve Csehi Árpád, a megyei szervezet elnöke húzta ki. A Gerbog Kft. felajánlásával 1000 lejes vásárlási utalványban részesült Kuki Lengyel Helga, az Edmea Trans jóvoltából hajdúszoboszlói wellness hétvégé lett a jutalma Vas Levente Balázsnak, a fődíj, az RMDSZ által felajánlott plazmatévé szerencsés tulajdonosa pedig Princz József lett.

A sorsolást és a nyeremények átadása után teljesen megtelt a nagyszínpadi előtt tér, és ez nem is csoda, hiszen elkezdődött a PMN utolsó napjának egyik csúcspontja, a Csepregi Éva-koncert. Az énekesnő bár a hatvanhoz közeledvén, mégis fiatalos külsővel, mosolygósan lépett színpadra és számos népszerű dallal nyűgözte le közönségét.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: