2013-07-15 15:24:40• hírek • (x)

PKE: július 15-től kezdődnek a beiratkozások

Az idei évben július 15-24. között várják a sikeresen leérettségizett diákokat a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem alapképzéseire. Az induló alapszakokon összesen 585, a két éves mesteri szakokon pedig 250 helyet foglalhatnak el a diákok.

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen a tavalyi évhez képest csekély mértékben változott a tandíjmentes helyek száma, idén is ingyenes helyen tanulhatnak a meghirdetett helyek mintegy felére jelentkezők. A tavalyi év legnépszerűbb szakjai az újonnan indult Óvodai és elemi oktatás pedagógiája, illetve az idei tanévben immár tíz éves Képzőművészet (Reklámgrafika) szakok voltak. Az előbbi, melynek sajátossága, hogy - a szűkebb régióban egyedülállóként - kizárólag magyar nyelvű oktatást biztosít, 18 tandíjmentes és 17 tandíjas hellyel várja a beiratkozókat. Képzőművészet szakra 23 tandíjmentes és 12 tandíjas helyre iratkozhatnak az érdeklődők.

A Közgazdaságtudományi Kar menedzsment és turisztika szakán 30 ingyenes, illetve 45 térítéses helyre lehet jelentkezni, a tavalyi évben indult Bank- és pénzügyek pedig 25 tandíjmentes és 25 tandíjas helyet biztosit. A közgazdasági képzések sajátossága, hogy az elméleti alapozó tantárgyak mellett a szaknak megfelelő gyakorlatra is lehetőség van, hiszen az egyetem számos vállalattal áll partneri kapcsolatban.

A nyelvek iránt érdeklődőket angol szakon 23 és 27, magyar szakon 22 és 28, míg német szakon 15 és 25 hely várja, melyek közül az első a tandíjmentes, a második szám pedig a tandíjas helyeket jelöli. Az alapszakot végzettek számára a Többnyelvűség és multikulturalitás mesterképzés nyújt továbbtanulási lehetőséget.

A társadalomtudományi szakok közül filozófia szakon 10-15, szociológián 16-19, valamint szociális munka szakon 17-18 tandíjmentes-tandíjas helyre iratkozhatnak az érdeklődők. A filozófia szakos diákok aktív tagjai a PKE keretén belül működő Janus Pannonius Szakkollégium Filozófia Szakcsoportjának, melynek keretén belül tavaly csapatösszerázó, illetve kommunikációs tréningen vehettek részt a magyarországi Berekfürdőn, tavasszal pedig egyéni kutatómunkájuk eredményeit prezentálták a Partiumi Tudományos  Diákköri Konferencián, illetve a Kolozsváron megrendezett ETDK-án. A szociológia és szociális munka szakokon tanulók szakmai szocializációját is folyamatosan évközi és év végi terepmunkák, intézménylátogatások segítik. A tanszék kutatási projektjeiben a diákok is rendszeresen részt vesznek. Az alapszakokat három mesterképzés egészíti ki: Európai szociálpolitikák, Kortárs politikai filozófiák, és Filozófia és művészet a nyilvános térben.

Partiumi Keresztény Egyetem

Művészeti karon két szak kínál alap- és mesterképzést, a már említett Képzőművészet, és a Zenepedagógia, ahol a jelentkezők 10 ingyenes és 15 térítéses helyen kezdhetik meg tanulmányaikat ősztől. Mesterképzésben a képzőművészek Vizuális kommunikáció szakon, a zenészek pedig Zeneművészet az audiovizuális kultúrában elnevezésű képzésben folytathatják tanulmányaikat. Fontos tudnivaló, hogy a PKE mesterképzéseire való jelentkezés bármilyen alapszakot végzett jelentkező számára nyitott, feltétele csupán az alapszakon szerzett diploma. Az alapszakokra július 15-24. míg a mesterszakokra július 15-26. között várják a jelentkezőket hétköznapokon reggel 9-től délután 15 óráig, valamint szombaton, július 20.-án 9 és 13 óra között.

Az érdeklődők további információkat a www.partium.ro honlapon kaphatnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: