2012-06-22 09:26:03• hírek • MTI

PDL: csak Blaga vállalná be az elnökséget

Vasile Blaga
Vasile Blaga

Egyedül Vasile Blaga, a román szenátus elnöke pályázta meg a román Demokrata Liberális Párt (PDL) elnöki székét - derült ki csütörtökön, miután lejárt a jelöltségek benyújtásának határideje.

A PDL vezérkara - Emil Boc pártelnökkel az élen - lemondott egy héttel ezelőtt, miután a június 10-i romániai helyhatósági választásokon a PDL súlyos vereséget szenvedett. Az elnökjelöltek csütörtök délutánig nyújthatták be a jelöltségüket. A határidő lejártáig egyedül Vasile Blaga jelentette be, hogy megpályázza a tisztséget.

A szenátus elnöke, aki a PDL választási kampányfőnöke volt, több támogatójával együtt sajtótájékoztatót tartott, amelyen bejelentette: meg akarja őrizni a párt egységét, valamint megerősítené a PDL fő ellenzéki párti státusát. A demokraták május elején szorultak ellenzékbe, miután megbukott a Mihai Razvan Ungureanu vezette kormány.

Korábban a Monica Macovei és Cristian Preda európai parlamenti képviselők, valamint Sever Voinescu és Theodor Paleologu képviselők tervezték, hogy az ő, reformistának nevezett csoportosulásuk is állít pártelnökjelöltet, de végül letettek erről a szándékról.

A PDL június 30-án tartja rendkívüli tisztújító kongresszusát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: