2017-06-18 11:27:49• hírek • Szatmár.ro

Övvizsgákat tartottak a Megyei Karate Egyesületnél

Az övvizsga-maratonon kilencen szereztek fekete övet - mindannyian a Samuraiul SK sportolói.

Az elmúlt héten nagyszabású övvizsga-maratont tartott a Megyei Karate Egyesület - 144 karatéka mutatta meg tudását. A jelenlevőket egy karatemesterekből álló testület vizsgáztatta: Magos Róbert 6 danos karate mester, Anzik Arnold 2 danos karate oktató és Filer Iván 2 danos karate oktató.

A megmérettetést követően a jelenlevő sportolók 60%-a mondhatta örömmel, hogy átment a vizsgán, a fennmaradó 40% pótvizsgázni fog. A Samuraiul, az Energy Kardio Club és a Lázári Samuraiul SK sportolói egyébként sárga, naracssárga, zöld, kék, barna és fekete övre vizsgáztak. Az alaptechnikák, formagyakorlatok, szabadharc és töréstechnikai megmérettetések mellett erőnlétből is kellett bizonyítsanak.

A legfontosabb vizsga a fekete öv megszerzésére irányuló volt - ezt kilenc karatéka kísérelte meg, mindannyian a Samuraiul SK sportolói, akik több mint 6, de esetenként akár 9 éve űzik ezt a sportot. Fontos elmondani, hogy az eddigi karrierjük során szerzett érmeik és díjaik a vizsgán nem számítottak, csak az, amit bemutattak, bizonyítva testi és szellemi rátermettségüket.

Az akadályt mindenkinek sikerült vennie, a Samuraiul Sportklub így kilenc feketeövessel lett gazdagabb. Ők Pop Laura, Vida Ármin, Podolyák Denisa, Mihali Matei, Kovács Ottó István, Circiu Patrick, Bontidean Daniel, Trif Stelian és Trif Bogdan.

A lányoknál Pop Laura teljesített a legjobban, aki kiváló formagyakorlatot mutatott be és minden téren helyt állt, míg a fiúknál Vida Ármin a kimagasló erőnlétével és töréstechnikájával szárnyalta túl társait.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: