2009-10-01 16:10:29• hírek • Szatmar.ro

Óvszer kisokos

A napjainkban kapható óvszerek gyakran egy-egy speciális fogyasztói réteget céloznak meg: házasok, egyedülállók, homoszexuálisok számára készülnek, vagy olyanoknak, akik igazi újdonságot keresnek a piacon.

Számos olyan cég van a világon, amely fantáziadús csomagolásban terjeszti termékeit, mivel a „tálalás egyre fontosabb lesz”. A változatosság az élet sója. A vezető márkák közül is a „spermicid”, vagyis a spermaölő anyaggal bevontak váltak egyre népszerűbbé. De a mai óvszereknek sok más olyan jellemzője is akad, ami megmozgatja a fantáziánkat: különféle bordázatok, erezetek, rücskök, színek, formák és aromák. Vannak persze strapabíróbbak, hosszabbak, de akadnak kisebbek és vékonyabbak is, akad, amelyik zamatos vagy éppen foszforeszkál, de mintás és bőrszerű anyagból készült óvszereket is kaphatunk. A dekoratív, bohókás, gyatra és praktikus óvszereken kívül, nézzük milyen minősítés alapján választhatunk még.

Áramvonalas: az ilyen kondomokat úgy formatervezték, hogy pontosan illeszkedjenek a hímvessző idomaihoz.

Sapkás: kis tartálya van. Az óvszer csúszós, zárt vége a magömlés után a spermiumok tárolására szolgál, máskülönben az végigszivárogna az óvszer belsejében, vissza a peremig.

Dörzsi: kidudorodó bordázattal gyártott óvszerek, melyek a közösülés idején extra izgalmakat biztosítanak.

Aromás: egyes kondomokat illatosítva vagy ízesítve hoznak forgalomba, hogy így biztosítsanak még nagyobb élvezetett az orális szex alkalmával.

Síkos: ma a legtöbb kondomot valamilyen anyaggal sikamlósabbá teszik. A „nonoxynol 9” az egyik legelterjedtebb spermicid anyag. Ez a bevonat védelmet biztosít a terhesség és a szexuális úton terjedő fertőzések ellen.

Természetesen számos anyagot használhatunk a száraz óvszerhez, hogy sikamlósabbá tegyük, a vazelin, a babaolaj és a növényi olaj ugyanis már néhány perc alatt jelentősen csökkentheti az óvszer rugalmasságát. Tény azonban, hogy a márkanév gyakran valódi segítséget nyújt abban, hogy eligazodjunk, milyen óvszerrel is van dolgunk. A skála igen széles, válasszon mindenki mérete-, kedve és ízlése szerint.

Forrás: Leonard Stall – The Good Condom Guide

A spermaölő anyaggal bevont óvszerek egyre népszerűbbé váltak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: