2012-03-22 15:31:27• hírek • Póti Orsolya

Óvodások vonultak fel a Víz Világnapján

Közel százötven gyerek vonult fel március 22-én, csütörtök délelőtt Szatmárnémeti központjában a Víz Világnapja alkalmából. A felvonulók a Zöld Háztól indultak, ahol Békessy Erzsébet, a Környezetvédelmi Ügynökség vezetője beszélt a Víz Világnapjának fontosságáról.

Felvonulással emlékeztek a Víz Világnapjára a szatmárnémeti Guliver Óvodát látogató gyerekek és óvónők. Emellett az ovisok ökológiai témájú kiállítást szerveztek a Zöld Házban, ahol csütörtök délelőtt Békessy Erzsébet, a Környezetvédelmi Ügynökség vezetője fogadta az apróságokat.

Békessy elsősorban a Víz Világnapjának fontosságáról beszélt. Elmondta: az Egyesült Nemzetek Szervezete 1994-től nyilvánította világnappá március 22-ét, mellyel szerette volna felhívni a világ figyelmét arra, hogy bolygónk édesvízkészlete nem kifogyhatatlan forrás, tisztaságának megőrzése érdekében jóval nagyobb figyelmet kell szentelnünk környezetünk védelmére is.

A Víz Világnapja alkalmából szervezett rendezvény kapcsán az ügynökség-vezető a Szatmár.ro-nak elmondta, hogy egyre több tanintézmény fordul hozzájuk különféle kezdeményezéssel. Így tett a Guliver Óvoda is, ahonnan hét csoport, azaz közel százötven gyerek érkezett, majd vonult fel a Kossuth-kerttől egészen a város régi központjáig, megkerülve a nagyparkot.

„A plakátokkal felvonuló óvodások felhívják a járókelők figyelmét a Víz Világnapjának fontosságára, környezetünk védelmére, vízkészleteink szűkösségére és az édesvízi források fenntartható gazdálkodásának jelentőségére. Úgy vélem, hogy a gyerekek üzeneteire érdemes minden felnőttnek felfigyelni, hiszen új szemléletet igyekszenek kialakítani." - magyarázta Békessy.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: