2012-04-03 13:06:11• hírek • Póti Orsolya

Óvodások az Édes anyanyelvünk vetélkedőn

Szatmár megyében idén harmadik alkalommal rendezték meg az Édes anyanyelvünk vetélkedőt, amelyen huszonnégy óvoda gyerekei vették részt április 3-án. A vetélkedőnek a Szatmárnémeti „Hám János" Óvoda adott otthont kedden, déli 12 órától.

A kicsik ez alkalommal két kategóriában - egyéniben és csapatban - mérhették össze tudásukat: a szervezők versekre és népi gyermekjátékokra voltak kíváncsiak. A versenyzők Zelk Zoltán, Gazdag Erzsi, Fecske Csaba és Fésüs Éva gyermekverseiből válogathattak.

A gyerekek produkcióját zsűri pontozta, melynek tagjai Szejke Ottília elemi oktatásért felelős szaktanfelügyelő, a bizottság elnöke, Frei Csilla, a tavalyi vetélkedő győztesének óvónője, Miclaus Judit iskolaigazgató, Kukta Annamária és Bartha Éva módszertani felelősök voltak.

A zsűrinek igen nehéz dolga volt, hiszen számos nagyszerű előadással léptek fel az óvodások. Az idei versenyen összesen huszonnégy óvoda gyerekei vettek részt. Érkeztek kicsik Szatmárnémeti több tanintézményéből, Dobrából, Pettyénből, Hadadról, Erdődről, Lázáriból, Ombodról, Vetésből és Szatmárudvariból is.



A vetélkedőt egyéniben Matuz Anna, a Szivárvány Napközi Óvoda szavalója nyerte meg (óvónő: Puskás Sarolta), míg a csapatversenyben az udvari Lótuszvirág Napközi (óvónő: Elekes Betti, Uivarasan Andrea) óvodásai lettek a legjobbak.

Második lett Csapó-Ilyés Panna, a 15-ös Számú Óvoda versmondója (óvónő: Hermann Lucia) és a Dobrai Óvoda csapata (óvónő: Suhó Erika), a harmadik helyen Schwarczkopf Dominik, az Erdődi Óvoda kis szavalója (óvónők: Boldog Noémi, Lécz Aletta) és a 29-es Számú Óvoda csoportja (óvónő: Makranczi Erika, Orosz Júlia) végzett.

A versenyzők között két különdíjat is kiosztottak. A különdíjak Katona Dalmát, a Hám János Óvoda szavalóját (óvónők: Scheitli Renáta, Pfeifer Mária) és a 13-as Számú Napközi óvodását, Németh Dórát (óvónők: Kocsán Renáta, Varga Angéla) illették. Természetesen egyetlen versenyző sem tért haza üres kézzel, oklevélben és emlékkönyvben részesült minden óvodás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: