2014-11-27 17:58:26• hírek • Szatmár.ro

Óvodák épülnek Szatmár megyében

Két óvoda már épül, hetet hamarosan elkezdenek építeni - Bélteken pedig még le kell bontani a régi épületet.

Csütörtökön Claudiu Mondici főtanfelügyelő és Eugeniu Avram prefektus közös sajtótájékoztatón jelentette be: a Proiectul pentru Reforma Educatiei Timpurii azaz A Korai Oktatás Reform-projektje nevet viselő országos projekt keretében több óvodaépületet is felhúznak a közeljövőben, elsősorban vidéki településeken. Országos szinten 750 óvodát fognak építeni a projekten keresztül, Szatmár megyében pedig 22 új oviépület készül majd el, hármat felújítanak, egyet modernizálnak, egyet pedig kibővítenek.

Mondici elmondása szerint a megyében tíz kéttermes, öt háromtermes, öt négytermes és két hat termet magába foglaló épületet fognak felhúzni. Prioritást élveznek a kéttermes óvodák. Ezek közül kettő építése már folyamatban van (Tasnádon és Hiripen), nemsokára pedig további hét ovi építése kezdődik meg: Tasnádszarvadon, Érkáváson, Ugocsakomlóson, Nagylegelőn, Remetemezőn, Alsóhomoródon és Hadadon. Krasznabélteken is új iskolaépületet fognak felhúzni, ám előbb a régi építményt kell lebontani.

A tíz kéttermes óvodaépület felépítésének költsége összesen több mint 4,5 millió lej. Eugeniu Avram prefektus újságírói kérdésre válaszolva elmondta: most főleg olyan településen épülnek majd óvodák, ahol eddig nem volt ilyen, vagy az oktatási intézmény visszaszolgáltatott épületben működik és ezért a helyi polgármesteri hivatalnak bérleti díjat kell fizetnie.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: