2010-01-20 15:21:22• hírek • Gozner Gertrud

Óvodába látogattak a csendőrök

Szerdán a Szatmár Megyei Csendőrség munkatársai az 5-ös számú óvodában vendégeskedtek, a két intézmény között létrejött partneri kapcsolat eredményeképpen.

A látogatás során a kicsiknek lehetőségük nyílt megismerni a csendőrség egyik intervenciós csoportját, akik többféle ruházatukat is bemutatták, úgy mint a szolgálatit, a bevetésit és a terepszínű egyenruhát. Ezen kívül a gyerekek a csendőrök felszereltségével is megbarátkozhattak: a bevetési autókkal, a fegyverekkel, ezáltal a óvodások egyfajta nyílt nap részesei lehettek.

A legnagyobb sikernek a sisakok és a pisztolyok örvendtek, a kicsik leghőbb vágya az volt, hogy beöltözhessenek a védőruházatba és kézbe vehessenek egy igazi fegyvert. A szerdai találkozás egy partnerségi együttműködés kezdetét jelenti, amely egész éven át tart majd.

Ennek során szeretnék megértetni a gyerekekkel az utcai viselkedés helyes szabályait, felhívják a figyelmet a személyi biztonság fontosságára, valamint az együttműködés által egyúttal a kicsik ismeretei és szókincse is bővül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: