2014-05-08 17:14:22• hírek • Kocsis Zoltán

Ovisokat tanítottak a rendőrök közlekedni

Óvodásoknak tanították rendőrök csütörtökön Szatmárnémetiben a gyalogos közlekedés legfontosabb szabályait. A gyerkőcök az elméleti információk és a gyakorlati bemutatók után részt vehettek a forgalom irányításában is.

A Szatmár Megyei Rendőrség és a Maria Alapítvány immár harmadik alkalommal szervezi meg a „Junior rendőrök" elnevezésű programját. Ennek célja, hogy a rendőrség munkatársai már kis korban elkezdjék a biztonságos közlekedésre nevelni a gyerekeket.

Csütörtök délelőtt a „Csodálatos liget" (Dumbrava Minunata) óvoda gyerekei Felicia Hrihorisan, a Szatmár Megyei Rendőrség bűnmegelőzési osztályájának munkatársa valamint a közlekedési rendőrség munkatársainak társaságában ismerkedtek a közlekedés alapvető szabályaival. A gyerekek a Nagypiac mellett Golescu út egyik gyalogosátjáróján sajátíthatták el azokat az elméleti ismereteket, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy gyalogosként biztonságosabban közlekedjenek.

Az elméleti ismeretek mellett a csöppségek gyakorlati bemutatók révén is közelebb kerülhettek a szabályos közlekedéshez. A rendőrség munkatársai mindannyiuknak elmagyarázták mit hibáztak, amikor átkeltek a gyalogátjárón. A gyerekek megtapasztalhatták többek között azt is, miért nem szabad az úttestet a járdától elválasztó szegélyköveken egyensúlyozni. Ezt követően a gyerekek a rendőrökkel közösen irányították a forgalmat.

A „Junior rendőrök" elnevezésű program immár harmadik kiírását éli. A rendőrség szakemberei és munkatársai a tanév végéig több óvodát is felkeresnek, annak reményében, hogy a gyerekekkel meg tudják ismertetni a gyalogos közlekedés szabályait, hozzájárulva ezzel a biztonság növeléséhez és a balesetek számának csökkentéséhez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: