2014-05-26 02:58:34• hírek • Kocsis Zoltán

Ovidiu Silaghi nyert a kettes körzetben, az EP-választáson az RMDSZ legyőzte a PSD-UNPR-PC pártszövetséget

Nem hivatalos, de véglegesnek tekinthető adatok szerint Ovidiu Silaghi, a PSD-UNPR-PC pártszövetség jelöltje nyerte a Szatmár megye kettes képviselői körzetének mandátumát, megelőzve az RMDSZ jelöltjét, Nagy Szabolcsot. "A jegyzőkönyvek véglegesítése után ez még 1-2%-ot változhat mindkét irányban", mondta Pataki Csaba, a Szatmár megyei RMDSZ elnöke a hajnali órákban megtartott sajtótájékoztatón. "Ezennel szeretném megköszönni minden egyes szavazónknak, aki időt szánt ránk és elment szavazni", tette hozzá Pataki.

"A kettes képviselői körzetben lakók vasárnap arról döntöttek, hogy bizalmat szavaznak egy fiatal RMDSZ jelöltnek! Az emberek döntöttek arról, hogy az RMDSZ a legerősebb politikai szervezet a megyeszékhelyen! Kevésen múlt, hogy a megyében egy újabb magyar képviselő nyerjen mandátumot! Az a pár százalék, amivel egy nem létező koalíció jelöltje nyert, mutatja, hogy a kettes körzet lakói meg tudnak bízni egy fiatal, tiszta jelöltben! Úgy gondolom, mi tisztességes és tiszta kampányt folytattunk és bizonyítottuk, hogy ezzel igen is el lehet jutni az emberekhez", tette hozzá.

"Köszönöm ezt a bizalmat! Ez a bizalom iránymutató a jövőre nézve is. Köszönöm a közös munkát a támogatóimnak is. Rengeteg pozitív üzenetet kaptam az elmúlt két hétben", nyilatkozta hétfő hajnalban Nagy Szabolcs.

Szatmárnémetiben összesen 32.394 érvényes szavazatot adtak le, az adatok összesítését követően pedig kijelenthetjük: az RMDSZ elsöprő sikert aratott! Az érdekvédelmi szövetség ugyanis 12.412 szavazatot kapott, míg a PSD-UNPR-PC csak 7531-et, a PNL pedig alig 1532-őt. Ez azt jelenti, hogy a megyeszékhely lakosainak 38,31%-a voksolt az RMDSZ-re, 23,24%-a a PSD-re és 4,8% a PNL-re. Mindezek láttán kijelenthető, hogy mindössze egy párt és egy pártszövetség jutott 10% fölé. Ennél is fontosabb azonban, hogy Szatmárnémetiben az RMDSZ közel tíz százalékkal több szavazatot szerzett, mint a PSD-UNPR-PC.

"Az eredmény bizonyítja, hogy az emberek a józan eszükre hallgattak és nem dőltek be a felelőtlen és valótlanságokra alapuló sikerpropagandának", értékelte az eredményt Kereskényi Gábor, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke.

"Az RMDSZ városi szervezete felszólítja Dorel Coica polgármestert, számoljon be arról, az elmúlt két héten hány személyt jegyeztek be Szatmárnémetiben. Ugyanezzel a kéréssel fordulunk majd a 2-es képviselői körzet polgármestereihez is", jelentette ki Pataki és Kereskényi.

A hajnali sajtótájékoztató végszavát Pataki adta meg, biztosítva a szavazókat: "Ez a fiatal, lelkes csapat együtt marad, hisz az eddigi tapasztalataink alapján biztosra vehetjük, a kettes számú képviselői körzetben előbb vagy utóbb megüresedik a hely!"

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: