2014-06-19 17:15:53• hírek • Szatmár.ro

Elbúcsúztak az idei tanévtől a Hám Jánosban

Csütörtökön, június 19-én, 09.00 órakor a Kálvária templomban tartotta a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum a tanévzáró ünnepséget, melyet hálaadó szentmise előzött meg. A szentmisét Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök celebrálta, majd átadták a tanároknak az elismerő okleveleket, megköszönve a tanévben kifejtett munkájukat.

Ezután következett a tanulmányi oklevelek és az évi oklevelek átadása, amelynek keretében nemcsak a diákok, hanem a szülők munkája is elismerésben részesült. A diákok és a szülők számára az okleveleket és a könyvjutalmakat Ádámkó István Csaba igazgató adta át.

„Közösségünkben vannak sokan, nagyon sokan olyanok, akik küldetésüket nagyon komolyan veszik. Gondolok itt elsősorban azokra, akik kitűnő tanulmányi eredményeket értek el, akik kiemelkedően teljesítettek a tantárgyversenyeken vagy akik folyamatosan dolgoznak azért, hogy közösségünk egyre erősebb legyen", köszöntötte a díjazottakat az igazgató.

Az Évi Oklevelek átadásakor azokat a diákokat jutalmazták, akik kiemelkedő eredményeket értek el a megyei és az országos tantárgyversenyeken, illetve különböző sportversenyeken. Ebben a tanévben 315 oklevelet adtak át, 99 diák részesült elismerő oklevélben: a különféle megyei, országos és nemzetközi tantárgyversenyek győztesei. Emellett oklevélben részesült az iskola Parázs csapata, akik a lelki élet szervezésében segédkeznek a spirituális atyának.

Elismerték továbbá a szeretetszolgálati tevékenységekben résztvevő diákok, a tehetséggondozó programban résztvevők - matematika, zene, sport, irodalom és diákszínjátszás terén - által elért eredményeket. Oklevélben részesültek azok a szülők is, akik részt vettek a családi életre nevelés programban és aktív tagjai az Adsonatum Szülőegyesületnek. Oklevelet kaptak továbbá a legjobb sportolók - a fiú és lány kosárlabdacsapatok játékosai, az V-VIII és IX-XII. válogatott focicsapatok tagjai, az Adoremus iskolakórus, valamint a Diáktanács aktív, tevékeny diákjai.

Ezt követően Ádámkó megköszönte a kollégái, a pedagógusok munkásságát is. „Kitartás és következetesség nélkül nem születhettek volna ilyen kimagasló eredmények. Természetesen hiba lenne nevelő munkánkat csak számokban és eredményekben, átlagokban, statisztikákban mérni. Köszönöm, hogy munkátok révén igyekeztetek felvértezni diákjainkat Tudással és próbáltátok megerősíteni őket Hitükben. Elkötelezett munkátok révén formáltátok az osztályközösségeket, iskolai közösségünket.  Nagyon örülök annak, hogy ebben a tanévben is minden osztály lelki napon vehetett részt, folytattuk családi életre nevelés programunkat, a szeretetszolgálat programunkat, a tehetséggondozó programjainkat: matematika, zene, sport, irodalom és diákszínjátszás terén, a kisiskolások pedig erdei iskolában vehettek részt", fogalmazott az igazgató.

„Köszönöm a  Diáktanácsnak, hogy örömmel, lelkesedéssel és felelősséggel végezte dolgát ebben a tanévben. Köszönöm a Püspök Atyának a támogatását, köszönet az óvónőknek, tanítóknak és tanároknak, az iskola titkárságának, a könyvtárosainknak, az adminisztratív személyzetnek, a Szent Alajos Konviktus nevelőinek és munkaközösségének, a kedves szülőknek, támogatóinknak, a kitartó és áldozatkész munkáért!", zárta köszöntőjét Ádámkó István.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: