2015-07-03 00:25:43• hírek • Blikk.hu

Overdose tulajdonosa nem tudta, hogy beteg az állat

Ha bilincsben is, de ott akar lenni Overdose alagi temetésén tulajdonosa, Mikóczy Zoltán.

A vállalkozó jelenleg a Venyige utcai börtönben ül előzetes letartóztatásban áfacsalás miatt. Overdose kólikás lett, s szerda délután háromnegyed hatkor egy németországi tenyésztelepen elpusztult. A csodaló halálhírét lánya közölte Mikóczyval, aki összetört a rácsok mögött. A férfi arról sem tudott, hogy Dózi beteg, derült égből villámcsapásként érte a veszteség.

– Mikóczynak azt mondták, ha kiviszi a lovát a bábolnai telepről Németországba, meg fogja bánni – mondta lesújtva Farkasházy Tivadar humorista.

Szerinte érdekes, hogy előbb letartóztatták a ló tulajdonosát, majd két hónapra rá Overdose elpusztult.

- Most az az első, hogy felboncolják a lovat, és megállapítsák, mi okozta a halálát. Ezt követően tudjuk Berlinben elhamvasztani, mert közegészségügyi okokból nem lehet másképp hazaszállítani. Ügyfelem kérésére Alagon lesz eltemetve - árulta el ifj. Lomniczi Zoltán, Mikóczy ügyvédje.

Overdose-t gazdája azért vitte Németországba, hogy megfelelő kancákat tudjon fedezni. A vérvonalában rejlő lehetőségeket így akarták kihasználni. Az első fedezőidényt még itthon töltötte, és igazolta a hozzá fűzött reményeket, 37 kancát termékenyített meg Bábolnán. Halála azért is óriási veszteség, mert még évekig fedezhetett volna. 4000 eurót kereshettek rajta tulajdonosai egy fedezéssel. Az eddig világra jött csikók ára most várhatóan az egekbe szökik.

A cikk folytatása a Blikk.hu-n olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: