2017-12-17 08:10:46• hírek • Bede Emőke

Óvatosságra int a rendőrség a karácsonyi vásárlást illetően

Az ünnepi készülődés egyik legmeghatározóbb momentuma a bevásárlókörút, amikor mindenki elindul, hogy beszerezze a szerettei számára a karácsonyi meglepetéseket. Ki karácsonyi vásárban, ki üzletben találja meg a tökéletes ajándékot, sőt napjainkban mindezt el lehet intézni egy számítógép előtt ülve is.

A dolog kevésbé vidám része, ha az ember csalók áldozatává válik, épp ezért a Szatmár Megyei Rendőrség közleményt adott ki, melyben hasznos tanácsokkal látják el a vásárlókat.
 

Ne hordjunk magunknál nagy pénzösszegeket, de ha mégis úgy alakulna, hogy ez elkerülhetetlen, sose vegyük elő az egészet a pénztárcánkból. Mindig csak annyit vegyünk elő, amennyire épp szükségünk van. Ha azonban kártyával fizetünk, legyünk óvatosak a PIN-kód beírásakor, ne engedjünk másoknak rálátást a kártyaleolvasóra. Ha túlságosan zsúfolt üzletben szeretnénk vásárolni, figyeljünk arra, hogy táskánk legyen jól bezárva, hiszen az ilyen helyzetek kedveznek leginkább a zsebtolvajoknak.
 

Ha úgy döntünk, hogy inkább az online piactéren szeretnénk intézni a karácsonyi vásárlást, csak és kizárólag olyan információkat szolgáltassunk ki magunkról, amelyre az eladónak valóban szüksége lehet. Ne adjuk meg személyi számunkat, igazolványunk vagy jogosítványunk számát, ha ezt indokolatlannak érezzük. Minden alkalommal olvassuk el figyelmesen a vásárlás feltételeit, hiszen „az apró betűs rész” könnyen tartalmazhat olyan információkat, melyeket ismerve nem is mentünk volna bele az üzletbe. Ellenőrizzük a többi vásárló visszajelzéseit, egy komolytalan eladó könnyen lebukhat ezáltal. Végül, de nem utolsósorban kétes oldalaknak ne szolgáltassuk ki bankkártyánk adatait. Ha mindezeket szem elött tartva vásárolunk, számos kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: