2010-07-13 14:04:26• hírek • Szatmár.ro

Fogyasztóvédelmi razzia

Mint minden évben, a nyári idegenforgalmi szezonban a Fogyasztóvédelmi Hatóság fokozottan ellenőrzi a turisztikai irodákat.

A szatmári üdülni indulók biztonsága érdekében a turisztikai cégeket ellenőrizték június második felében a szatmári fogyasztóvédelmi felügyelők is. „Június 15-30. között a Szatmár megyében bejegyzett tizenegy turisztikai csomagot kínáló iroda közül hetet vizsgáltak át a felügyelők" - tájékoztatott Valentin Breban, a Regionális Fogyasztóvédelmi Felügyelőség Szatmár megyei irodájának vezetője.

Az ellenőrzés során a legfontosabb szempont az üdülni vágyók megfelelő tájékoztatásának megléte volt valamint a működési engedély megléte.

A fogyasztóvédelmi hatóság a problémák elkerülése végett felhívja a fogyasztók figyelmét is a tudatosság és az odafigyelés szükségességére. Indokolt minden esetben elkérni és ellenőrizni a nyugta, bizonylat helyességét, probléma esetén azt rögtön közölni az üzlettel, és javasolt az is, hogy ha az ügy a helyszínen nem orvosolható, és/vagy a fogyasztók szélesebb körét s érintheti, azt jelezni a hatóság felé.

„Fontosnak tartom, hogy azok a Szatmár megyei személyek, akik üdülni kívánnak és a turisztikai irodákat veszik igénybe ennek megszervezéséhez, jól olvassák át és tanulmányozzák a szerződésüket. Megfelelő tájékozottsággal elkerülhetők a félreértések és az is, hogy bárkit anyagi, vagy egyéb károsodás érjen" - magyarázta Valentin Breban.

Július 1-13. között egyébként tizenhat panaszos kereste fel a szatmári fogyasztóvédelmi irodát: ezúttal is akadtak olyanok, akik a bankok által elszámolt kockázati kamatot, valamint a nem megfelelő tájékoztatást kifogásolták, egy Tasnád környéki patikában pedig három lejárt szavatosságú doboz gyógyszert találtak.


A hőségben a legtöbben egy tengerparty nyaralásra ványnakA hőségben a legtöbben egy tengerparty nyaralásra ványnak
A hőségben a legtöbben egy tengerparty nyaralásra ványnak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: