2011-01-11 14:49:55• hírek • Szatmar.ro

Óvatosságra int a fogyasztóvédelem

Két bejelentés is érkezett a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság felé az egyik cég iránt, amely a megyeközpontban működik. Az Árpád (Vasile Lucaciu) utcában található termopán ajtó-, illetve ablakok beszerelésével foglalkozó vállalkozás vezetője augusztus 30-án vett fel 150 euró előleget Vaszka Enikőtől, aki a 16-os lakóegyedbeli tömbház kapuját és ablakának szerette volna kicseréltetni.

Az első előleg után a vállalkozó további 820 eurót kért szintén előlegként a nőtől az összesen 1500 eurós munkálatért. Vaszka ezt szintén kifizette, a vállalkozó pedig kiszerelte a régi ablakot, ajtót és magával vitte.
Az Universului sétányon található B8-as tömbház a mai napig ajtó és ablakok nélkül állt, a lakóközösség pedig megunva a várakozást, feljelentést tett a fogyasztóvédelemnél.

Több hónapig tartó ellenőrzés során sem sikerült azonban a hivatalnokoknak a vállalkozó nyomára bukkanniuk. A rendőrségtől való segítségkérést tervezték a jövőben az ügy felgöngyölítése végett, tudtuk meg Breban Vasilétől, a megyei fogyasztóvédelem vezetőjétől. Az ügyben úgy tűnik azonban, hogy megoldás született, mivel kedd délben megjelent a 16-os lakónegyedi tömbháznál a cégvezető és beszerelte az augusztusban megrendelteket nyílászárókat.

A cég ellen egyébként másik bejelentés is érkezett a hivatalhoz. A Turt-Bai-ön lakó Stanciu Ioan 2450 euró értékben rendelt különböző termopán tárgyakat ingatlanjára és előlegben 2000 eurót hagyott a szatmárnémeti cégvezetőnél. Az ő esetében sem tartotta magát a megállapodáshoz a vállalkozó.

A fogyasztóvédelem vezetője felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy próbáljanak meg nem olyan céggel együttműködni, akik előleget kérnek, ha azonban ennek mellőzése nem megoldható, akkor az előleg legyen minél alacsonyabb összeg, az értékről pedig hivatalosan kitöltött, lepecsételt és aláírt nyugtát kérjenek, így előzvén meg azt, hogy becsapjanak a csalók.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: