2020-07-01 13:45:10• hírek • Bede Emőke

Óvatosabb közlekedésre int a rendőrség

Június utolsó napján sem fukarkodtak a közlekedési rendőrök a bírságokkal, egyetlen nap alatt ugyanis száznál is több büntetést szabtak ki.

A közlekedési rendőrök - egy országos baleset-megelőző akcióhoz csatlakozva - több mint 110 helyszíni bíságot szabtak ki, melyeknek összértéke eléri a 31 600 lejt. Kiegészítő intézkedésként 11 autóvezetői engedélyt felfüggesztettek, 2 forgalmi engedélyt pedig bevontak. Egy sofőr azonban nem úszta meg pénzbírsággal, hanem büntetőjogi eljárást is kezdeményeztek ellene, a 25 éves szatmári fiatalember leheletében ugyanis 0,56 mg/l értéket mutatott ki a szonda. Annak érdekében, hogy véralkoholszintjét is megállapítsák, a fiatalembert a kórházba kísérték.


A közlekedés terén tapasztalható kihágásokkal kapcsolatban a rendőrség ismételten arra kéri az autósokat, hogy legyenek elővigyázatosak, haladási sebességüket pedig igazítsák a forgalmi és útviszonyokhoz. A gyalogosokat pedig arra intik, hogy csak a járdán közlekedjenek, és az út másik oldalára csak gyalogátkelőnél menjenek át. Zebra hiányában bizonyosodjanak meg róla, hogy a közeledő sofőrök észlelték az átkelési szándékot, és meg is adják a gyalogosoknak járó elsőbbséget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: