2014-03-31 18:17:07• hírek • Óvás miatt elmaradt a sárközújlaki szerződés-aláírás

Óvás miatt elmaradt a sárközújlaki szerződés-aláírás

Legkevesebb harminc napot csúszik a víz-és csatornarendszer építésének kezdése Sárközújlakon. Noha az Apaserv pénteken bejelentette, hogy hétfőn alá lehet írni a kivitelezésről szóló szerződést, szombaton máris változott a helyzet.

Az előre nem látható esemény pedig „természetesen" egy óvás volt. Balog Ágnes, az Apaserv munkatársa a Szatmár.ro megkeresésére elmondta, az Óvások Elbírálásának Országos Tanácsához (CNSC) az utolsó pillatanokban, szombaton futott be az óvás. Mind a Sárközújlaki Polgármesteri Hivatalt, mind pedig a sajtót (legalábbis annak egy részét) azonban már csak hétfőn reggel sikerült értesíteniük erről. Akkor, amikor a sárközújlaki önkormányzat már az előkészületek hajrájában tartott...

Amint arról már számtalanszor beszámoltunk, a „Szatmár megye ivóvíz- és csatornahálózatának infrastrukturális bővítése és rehabilitációja" elnevezésű projektről szóló szerződést még 2012. március 17-én Csehi Árpád, a megyei tanács akkori elnöke, valamint Leitner János, az Apaserv akkori igazgatója írta alá. A beruházás összértéke 433,5 millió lej, célja pedig, hogy a megye 14 önkormányzatának területén bővítsék és felújítsák az ivóvíz-és szennyvízrendszert.

A projekt keretein belül Sárközújlakon épül majd egy ivóvízkezelő állomás, 18 km víz- és 13 km szennyvízvezeték; három kút, négy szennyvíz-pumpaállomás és egy szennyvíztisztító állomás. Ezek közül a szennyvíztisztító telep megépítésének szerződését 2013 októberének utolsó napján, a vízmű megépítéséről szóló kontraktust pedig 2014 február első napjaiban írták alá. Maga az ivóvíz- és szennyvízrendszer munkálatainak elkezdéséről szólót pedig legjobb esetben egy hónap mulva. Addg kell ugyanis elbírálnia az óvást a CNSC-ének.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: