2009-03-12 16:38:23• hírek • Szatmar.ro

Whiting három autót vizsgál

A versenyigazgató a BMW-t, a Toyotát és a Williamset vizsgálja Barcelonában.

A barcelonai tesztek helyszínére érkezik Cherlie Whiting, a Forma1 versenyigazgatója, hogy a sorozatban részt vevő három istálló járműveit megvizsgálja. A BMW, a Toyota és a Williams a riválisaik nemtetszését váltotta ki, ezért kellett Whitingnek Barcelonába utaznia.

A Toyota a diffúzorokkal váltotta ki a konkurensek ellenszenvét. A BMW a pilóta feje fölött, általuk csak „korcsolya-éleknek" nevezett légterelők, míg a BMW szintén néhány kisebb szárny miatt került a figyelem középpontjába.

Mindeközben a Gazzetta dello Sport című olasz sportnapilapnak adott interjúban Flavio Briatore, a Renault csapatfőnöke azzal vádolt meg három autót (a csapatok nevét nem árulta el), hogy nem alkalmazkodnak a szabályokhoz. „Úgy tűnik, kétféle szabály van: az egyik megengedi néhány istállónak, hogy bizonyos módon építsék a diffúzorokat, míg másoknak ezt megtiltják."

Briatore nem titkoltan attól tart, hogy túlzott becsületessége miatt úgy jár, mint a motorok fejlesztésének a befagyasztása esetén. Akkor a Renault szigorúan betartotta a tiltást, míg a riválisok minden egyes kiskaput kihasználva tovább fejlesztették az erőforrásaikat. „Egyszer csak arra ébredtünk, hogy 50 lóerős hátrányban vagyunk", mondta Briatore.

Igaz, ezért a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) speciális engedélyével a Renault jelenleg is fejlesztheti az motorjait.Alonso, Briatore és a régi szép idők

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: