2009-04-15 13:04:29• hírek • Szatmar.ro

Óvás elutasítva

A FIA fellebbviteli bizottsága szerint is megfelelnek a fenéklemezek a szabályoknak.

A Nemzetközi Automobilszövetség (FIA) szerdai közleménye szerint a fellebbviteli bizottság is elutasította a Ferrari, a Red Bull, a Reanault és a BMW óvását. Ez azt jelenti, szabályosak a Brawn, a Williams és a Toyota fenéklemezei, így kezdődhet az utánzási verseny.

Mint ismeretes, elsőként Flavio Briatore, a Renault főnöke jelezte, három istálló szerinte nem az előírásoknak megfelelő alkatrészekkel látta el versenyautóit. A melbourne-i szezonnyitó előtt a Red Bull, a Ferrari és a Renault hivatalosan is óvást nyújtott be a FIA-hoz, amelynek elutasítása után a BMW is csatlakozott a tiltakozási akcióhoz.

 

„A szabályokat a legapróbb részletekig áttanulmányoztuk, többször konzultáltunk a FIA illetékeseivel", mondta Tadasi Yamasina, a Toyota csapatfőnöke, miután a szövetség végérvényesen zöld utat adott az előírások kiskapuit kihasználó alkatrésznek..

A diffúzor a fenéklemez hátsó része, mely a kerekek között és a hátsó szárny alatt található. Szerepe az autó alá kerülő levegő elvezetése, ezért óriási szerepe van a járművek stabilitásában és tapadásában. Hogy mennyire, azt jól mutatja, hogy a Brawn, a Williams és a Toyota 45 pontot gyűjtött két futam alatt, míg a többi hét istálló 13,5-tel szerénykedik.

A vitatott diffúzor

A döntés előre látható következménye, hogy a csapatok nekilátnak a fejlesztésnek, melynek célja egy hasonló alkatrész kifejlesztése lesz. Ezt a BMW már korábban elkezdte, míg a Ferrari, mely 20 millió euró körüli befektetésre számít, áll a legrosszabbul, Raikkönen szerint ugyanis az autó tapadása kifejezetten pocsék.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: