2015-11-13 15:28:20• hírek • Kocsis Zoltán

Óváriban kezdődött az idei faültetési kampány

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség évek óta igyekszik minden tőle telhetőt megtenni a megye zöldövezeteinek védelmének, bővítésének érdekében. A tavaszi faültetési akciók sikerének farvizén az ügynökség újabb csemetéket ültet el. Az első lépést Óváriban tették meg.

A másfélezres lakosú település általános iskoláját és óvodáját a közelmúltban újították fel, péntek délelőtt pedig ötven hársfával vették körül. Az iskola és a Stefánia gyermekotthon gyerkőcei és pedagógusai péntekre előkészítették a terepet, majd a csemeték is a helyükre kerültek, hogy néhány éven belül zöld oázissá alakítsák a környéket.

A faültetés mellett a gyerekek érdekességeket is megtudhattak a fák életéről, ápolásáról, mintegy biológiaórát tartva a szabadban, a friss levegőn.

A továbbiakban hétfő délelőtt az ügynökség munkatársai Szatmárnémetiben, a 16-os lakótelepen található Csend parkban (Parcul Linistii) folytatják az ültetéseket, majd pénteken Mikolában, a sportpálya mellé ültetnek 100 nyárfát. Ez egy komplexebb akció lesz, hisz a megyei sportigazgatósággal közösen szemétgyűjtés is szerepel a tervek között, majd gyertyát gyújtanak a bukaresti Colectiv klubban történt tűzeset áldozatainak emlékére.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: