2010-06-02 14:51:17• hírek • Szatmar.ro

Óvári lebukott, Nagykároly a döntős

Két meccsen is jogosulatlanul lépett pályára az óváriak két játékosa.

Hiába végzett a megyei labdarúgó bajnokság B csoportjának az élén az Óvári Somesul csapata, mégis harmadikként kerül majd be az évkönyvekbe és Nagykároly játszhat a megyei döntőben.

Erről kedd este döntött a Megyei Labdarúgó Egyesület Fegyelmi Bizottsága. Az ügy hátterében az áll, hogy az utolsó előtti fordulóban a Nagykároly óvást nyújtott be Kirner János játékjogával kapcsolatban, míg az utolsó etapban Mezőfény járt le hasonló módon Botos Sándor esetében.

Keddre aztán beigazolódott, hogy mindkét labdarúgó a magyarországi Nyírmadai SE igazolt futballistája és mivel nemzetközi átigazolási engedélyeik azóta sem érkeztek meg, így jogosulatlanul léptek pályára az említett két meccsen. Ennek következtében a pályán megnyert mindkét meccset az Óvária 0-3-ra elveszítette, így az első helyről a harmadikra esett vissza.


Az MLE Fegyelmi Bizottsága megbüntette az Óvárit
Az MLE Fegyelmi Bizottsága megbüntette az Óvárit


Ez azt is jelenti, hogy nem ők, hanem a második helyen végző Nagykárolyi Victoria lesz Homoród ellenfele a megyei bajnokság döntőjében. A szombaton 18 órai kezdettel az Olimpia-stadionban megrendezésre kerülő meccs győztese június 15-.én Zilahon játssza majd az osztályozót Máramaros megye legjobbjával a harmadik osztályba való feljutásért. Ott Láposhidegkút Borsabányával csap majd össze.

A nagykárolyiak a következő napokban mellesleg egy másik fontos mérkőzésen is érdekeltek, június 8.-án ugyanis a Román Kupa megyei szakaszának elődöntőjében az Avasfelsőfalú ellen lépnek pályára. A másik ágon Óvári Érkávással csap össze.

A jövő héten egy másik, jelentősnek mondható labdarúgó eseménynek is otthont ad Szatmárnémeti, itt rendezik ugyanis a C és D juniorok országos bajnokságának regionális döntőjét. Előbbi kategóriában a Somesul, utóbbiban az Olimpia képviseli városunkat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: