2014-03-17 17:11:17• hírek • Kocsis Zoltán

Elültették a bükkcsemetéket Óváriban

Hétfő délben a Vetés községhez tartozó Óvári településen elültettek két tucat bükkcsemetét, ezzel gyakorlatilag útjára indítva a Szatmár Megyei Tanács akcióját, melynek során egy hónapon belül több mint kétszázezer facsemetét ültetnek el megyeszerte.

Óváriban, a Stefánia gyermekotthon elé hétfőn 26 bükkcsemeték ültettek el. Az eseményt Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója nyitotta meg rövidke köszöntő beszédével. Ezt követően a gyermekotthon 11 neveltje, valamint az ügynökség, a Vetési Polgármesteri Hivatal, valamint a megyei tanács képviselői ásót és lapátot ragadtak és elültették a fákat. Előtte azonban az erdészeti hivatal szakemberei elmagyarázták, miként ajánlatos elültetni őket, annak érdekében, hogy minél több meg is maradjon.

A gyerekek rendkívül lelkesek voltak, nagy volt a verseny közöttük, hogy minél többet el tudjanak ültetni. A gyerekek hamar örökbe is fogadtak egy-egy fát, amelynek gondozását is vállalták. Ezt követően kihelyeztek 16 tőkét, amely a fákkal együtt egyfajta kis oázist, szabadtéri termet alkot majd. A gyerekek itt akár a természet lágy ölén sajátíthatják el a természetvédelem fontosságát, ismerhetik meg az egészséges környezet alapjait.

Az óvári ültetés csak az Erdők hava akció kezdete. Ennek során április közepéig Szatmár megyében 209.600 csemetét ültetnek el 21 településen mintegy 20 hektár területen.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: