2014-01-11 15:47:53• hírek • Czinzel László

Ötvenöt diák vett részt a helyesírási versenyen

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban tartották meg az Implom József Helyesírási Verseny megyei szakaszát.

A megye több településéről érkeztek diákok szombat reggel Szatmárnémetibe, hogy részt vegyenek a IX.-XII. osztályosok számára megrendezett Implom József Helyesírási Verseny megyei szakaszán. Az 55 diákból voltak akik Tasnádról és környékéről, mások Nagykárolyból érkeztek, és természetesen sokan voltak a szatmáriak is.

Természetesen jelen voltak a házigazda Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai, de versenybe szálltak a továbbjutásért a Református Gimnázium, az Eliza Zamfirescu Műszaki Líceum, a Faipari Líceum és a Gheorghe Dragos gazdasági líceum diákjai is.

A verseny egy tollbamondásból és egy 90 perces tesztből állt, a január 30-án megrendezésre kerülő országos versenyen pedig hat diák képviseli majd Szatmár megyét.

Az Implom Józsefről elnevezett vetélkedő már több mint másfél évtizede Gyulán indult el, az Erkel Ferenc Gimnázium magyartanárainak kezdeményezésére, és vált országos, majd Kárpát-medencei méretűvé, ezzel széles körben népszerűsítve a magyar helyesírást, az írott nyelvi kultúrát. 2009-től szervezett formában egy helyszínen mérettetnek meg a romániai középiskolák legjobb helyesírói, és ennek állandó helyszíne lett Sepsiszentgyörgy és a Mikes Kelemen Főgimnázium.

Helyesírási verseny volt a Kölcseyben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: