2009-10-06 15:04:46• hírek • Gozner Gertrud

Ötvennégy nő vette át a diplomát

Ünnepélyes diplomaosztásra invitálta a sajtó képviselőit kedden a Vöröskereszt szatmári fiókja. Október hatodikán vehette kézbe diplomáit az a 54 vidéken élő nő, aki elvégezte a Munkaügyi Minisztérium egy PHARE projekt keretén belül meghirdettet idős-gondozói és bébiszitter tanfolyamát.

Végzőseink minden szempontból felkészültek, igazán jó csapatot engedünk most útjára - nyilatkozta Rodica Borlan, a tanfolyamokat szervező Vöröskereszt szatmári vezetője. Eredetileg 50 személy képzéséről egyeztettünk a projekt finanszírozóival, de négy asszony annyira rátermett volt, hogy muszáj volt őket is bevenni a tanfolyamra - nyilatkozta Borlan.

Az otthoni idős-gondozói tanfolyam hét hónapig - februártól szeptemberig - tartott, és 26 nő végezte el. A dadusképző négy hónapot vett igénybe, és 28-an fejezték be sikeresen - tudtuk meg a Vöröskereszt vezetőjétől. A PHARE projekt célja hogy a vidéken élő nőket is bevonja a munkaerőpiacra, ennek keretén belül hirdették meg a kurzusokat, amelyen 54 mikolai, udvari és batizi személy vett részt.

Az idős-gondozói tanfolyam résztvevői az idős-otthonban végezték a gyakorlatot, és mindenki nagyon meg volt elégedve velük. Szorgalmasak voltak, jól bántak az idősekkel, akik meg is könnyezték, amikor el kellett válniuk tőlük - magyarázta Borlan. A bébiszitter csoportot a vizsgáztatók az eddigi legjobbnak értékelték, minden kisgyerekes családnak ajánlani tudom őket - fejette ki az igazgatónő.

A dadusnak jelentkezők elsajátították az elsősegélynyújtás alapjait, a gyermek anatómiáját, a kapcsolatteremtést a kiskorúval és a gyermekek helyes étkeztetését. Minden helyzetben meg tudják állni a helyüket - hangsúlyozta ki Borlan, aki reméli, hogy ezek a nők itthon is kapnak majd munkát, nem kell külföldre távozniuk.



54 vidéken élő végezte el a tanfolyamokat.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: