2018-01-25 16:04:50• hírek • Agerpres

Ötvenezer eurós kártérítést követel egy közlekedési rendőr

Polgári félként csatlakozik a perhez és 50.000 eurós kártérítést követel az egyik érintett közlekedési rendőr Cristian Boureanu volt képviselőtől, aki ellen hatósági közeg bántalmazása miatt emeltek vádat.

Cristian Boureanu és barátnője ellen tavaly júliusban emelt vádat a fővárosi első kerületi bírósági ügyészség, miután a volt képviselő bántalmazott egy rendőrt. Boureanu barátnőjének, Laura Teodora Dincának hamis tanúzás vádjával kell bíróság elé állnia.

Június 9-én 1 óra 30 perc körül Boureanu erőszakosan viselkedett a bukaresti Aviatorilor sugárúton közúti ellenőrzést végző egyik rendőrrel. Utóbbi megállította a járművet, amelyben a volt képviselő is utazott, és elkérte az autót vezető személy dokumentumait. A jobb oldali ülésen helyet foglaló Boureanu az ügyészség szerint megfenyegette a rendőrt, kezét a gépkocsi ajtajának nyílásába szorította, elszakította egyenruhája ingét, és ágyékon rúgta, 7-8 napon belül gyógyuló sérülést okozva. A rendőr megütötte Boureanut, aki a földre esett.

Cristian Boureanut megbilincselve kísérték be a rendőrségre. A történtek idején az exképviselő erősen ittas állapotban volt.

A volt képviselő barátnőjét június 9-én, majd július 6-án hallgatták ki tanúként. Laura Teodora Dincă a két kihallgatás során egymástól eltérő nyilatkozatokat tett Boureanu érdekében, amelyek az ügyiratcsomóban szereplő adatoknak is ellentmondtak. Mindez alátámasztotta a hamis tanúzás gyanúját.

Boureanut június 10-én előzetes letartóztatásba helyezték, majd augusztus 11-én kiengedték a rahovai börtönből, miután az ellene foganatosított intézkedést hatósági felügyeletre módosította a törvényszék.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: