2012-05-12 19:23:49• hírek • Szatmár.ro

Ötvenen versenyeztek az OpenX2-n

Az első OpenX extrémsport-versenyt 2011-ben tartották Szatmárnémetiben a Partiumi Magyar Napok keretein belül.

A szatmárnémeti fiatalok mellett nagykárolyiak, zilahiak, nagybányaiak is megmutatták görkorcsolya- vagy gördeszka-tudásukat a másodszor megrendezett extrémsport-versenyen. A Szatmárnémeti RMDSZ által szervezett rendezvénynek valószínűleg lesz még folytatása.

A környező megyeszékhelyekről is érkeztek versenyzők az Openx2-re, amelyen a gördeszkások és görkorcsolyások mutathatták meg tehetségüket, a trükköket, amiket hónapok óta gyakorolnak. A három kategóriában zajló versenyre összesen ötvenen neveztek be, hogy harcba szálljanak a dobogós helyekért, na meg az ezekkel járó értékes deszkás és görkoris ajándékokért.

A Balcescu-Petőfi Általános  Iskola közelében a Polgármesteri Hivatal által létrehozott Skateparkban nagy volt a nyüzsgés szombaton, de mint megtudtuk: máskor is sokan megfordulnak itt, van olyan, hogy már reggel nyolckor megkezdik a gyakorlást a fiatalok. Az sem ritka, hogy a környező városokból is jönnek ide az extrém sportok szerelmesei ismerkedni, közösen gyakorolni.

A szombati versenyen minden megvolt, amire a jó hangulathoz szükség van: ragyogó napsütésben a deszkás és koris stílusra jellemző zenék szóltak, a nézők pedig tapssal és ovációval jutalmazták a jól sikerült trükköket.

Az OpenX2-n ott volt Ilyés Gyula polgármester is, aki az RMDSZ városi tanácsosaival és tanácsosjelöltjeivel kis bemutatót tartott gördeszka-tudásából - a versenyzőket ugyan nem sikerült fölülmúlnia, de néhány métert megtenni a deszkán nem is olyan könnyű, mint amilyennek elsőre tűnik. Emellett a polgármester elbeszélgetett a környéken lakókkal, meghallgatta gondjaikat-bajaikat és több témában is ígéretet tett arra, hogy megoldást keres a lakosok által kiemelt gondokra.

A görkorisok és a gördeszkás 18 éven aluliak versenyében Szatmárnémeti siker született. A görkorisok között Marincas Marius lett az első, Michas Rares a második, a zilahi Vaida Alexandru pedig a harmadik helyen végzett. Ők a Brindabella amerikai kollekciójából származó tartozékokat kapták jutalmul a jó szereplésért. A 18 év alatti deszkások között Nagy Attila végzett az első helyen, megelőzve a nagybányai Almási Pétert és a szintén bányai Szabó Róbertet.

Ilyés Gyula és a városi tanácsesjelöltek közül néhányan is gördeszkára léptek

A felnőtt kategóriában a nagybányai Peter Tepelaga vitte el az első helyet, a zilahi Maxim Traian második, a nagybányai Marchis Lucian pedig harmadik lett. Bár a szatmáriaknak nem sok babér termett ebben a kategóriában, kijelenthetjük: a tehetséges fiataloknak már csak bele kell érniük ebbe a kategóriába, s persze sokat gyakorolni - a helyszín adott ahhoz, hogy  komoly munkával akár országos versenyekről is dobogóüs helyezéssel térhessenek majd haza.

Mindkét gördeszkás kategóriában a fődíj egy-egy világhírű, limitált sorozatú gördeszka szet, Cory Kennedy és Chris Roberts által fémjelzett exkluzív modellek voltak. A második helyezetteknek a prémium kategóriás Element deszka-lapokat, a dobogó harmadik fokára felérőknek pedig szintén Element márkájú gördeszka-alkatrészeknek örülhettek.


Görkorcsolyások is versenyeztek

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: