2014-05-06 17:57:32• hírek • Kocsis Zoltán

Ötven vagy annál is több éve együtt élő házaspárok jelentkezését várják

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal várja azon házaspárok tagjainak jelentkezését, akik bizonyíthatóan legkevesebb fél évszázada élnek együtt és még nem jutalmazta őket a önkormányzat. Péntekig jelentkezhetnek és jövő héten vehetik át a támogatást.

A Szatmárnémeti Városi Tanács 2005-ben döntött arról, hogy ezentúl minden évben díjazni fogja azokat a szatmárnémeti házaspárokat, akik abban az évben ünneplik aranylakodalmukat. Ez évente közel 100-120 párt szokott jelenteni.

Dorel Coica polgármester azonban néhány hete kijelentette: szeretné kárpótolni mindazokat, akik a határozat elfogadása előtt ünnepelhették az 50 éves házassági évfordulójukat. Elhatározását az ihlette meg, hogy kiderült: él egy pár a szatmári megyeszékhelyen, akik 66 évvel ezelőtt (!) kötötték össze életüket. Orbán József jelen pillanatban 92, felesége, Erzsébet pedig 89 esztendős.

Így hát a polgármesteri hivatal arra kér minden olyan szatmárnémeti házaspárt, amelynek tagjai május 10-ig bezárólag 50 éve vagy annál is régebb óta élnek együtt és eddig nem részesültek az önkormányzat elismerésében és támogatásában, azok május 9-ig, azaz péntekig jelentkezzenek az Anyakönyvvezetői Közhivatalnál. Coica múltkori becslése szerint közel félszáz ilyen házaspár élhet a városban.

A házaspárokat május 14-én, szerdán díjazná az önkormányzat. Az elismerő oklevél mellé 500 lejes anyagi támogatás is jár.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: