2011-01-15 12:19:59• hírek • MTI

Hollywood megöli az "aranytojást tojó tyúkját"

A 3D-s filmek nagyon magas jegyáraival és túlkínálatával a piacon Hollywood azt kockáztatja, hogy megöli "aranytojást tojó tyúkját", vagyis elriasztja a nézőket - állapítja meg a PricewaterhouseCoopers által készített tanulmány, amelyet a The Hollywood Reporter című szaklap közölt.

A tavalyi észak-amerikai mozijegybevétel ugyan túlszárnyalta az előző évit, de ez nem jelentette az eladott jegyek számának növekedését: a különbség a jegyár-növekedésből származott. "A teljes mozibevétel 50-70 százaléka a drágábban megtekinthető 3D-s filmek forgalmazásából keletkezett" - emelte ki a tanulmány.

A közvélemény-kutatások szerint azonban a jegyenkénti 5 dolláros felár már kiüti a biztosítékot a nézőknél. A megkérdezett amerikaiak 77 százaléka legfeljebb a szokványos mozinál 4 dollárral többet szán egy háromdimenziós szórakozásra. Sokan egyáltalán nem akarnak felárat fizetni, és a felmérések azt sugallják, hogy a mozisoknak előbb-utóbb le kell mondaniuk erről a pluszbevételről.

A tapasztalatokat összefoglalva a tanulmány leszögezte: sok ember lelkesedik az újdonságért, ugyanakkor fennáll a veszély, hogy az iparág résztvevői a 3D felértékelésével megölik az "aranytojást tojó tyúkot".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: