2011-12-13 09:10:34• hírek • Szatmar.ro

Egészségfelmérés volt Avasfelsőfaluban

Négyszáznál is több avasfelsőfalui, illetve környékbeli vett részt a megyei önkormányzat ingyenes egészségügyi felmérésén.

Szatmárnémeti, Nagykároly és Tasnád után ezúttal Avasfelsőfalun volt a sor, hogy a Szatmár Megyei Tanács és a Szatmár Megyei Kórház Diabétesz Központja által, a Synevo Románia partnerségében életre hívott vizsgálatok karavánjának otthont adjon. Kedden összesen 401 személy jelent meg a Városi Kórházban, hogy megméresse testsúlyát, vérnyomását és alávesse magát a többi, amúgy ingyenes vizsgálatnak.

A felmérések célja, hogy lehetőleg feltérképezzék az elhalálozások leggyakoribb okának, a szív-és érrendszeri megbetegedések kialakulásának rizikófaktorait - magyarázta Csehi Árpád, a felmérést szervező és finanszírozó Szatmár Megyei Tanács elnöke egy korábbi sajtótájékoztatón. Szatmár megye ugyanis azt a szomorú rekordot mondhatja magáénak, hogy országos szinten itt a legkisebb a várható élettartam - 70,51 év. Ezzel szemben az országos átlag 73,47 év!

Ingyenes egészségfelmérés volt Avasfelsőfaluban a Szatmár Megyei Tanács szervezsében

Szatmárnémetiben valamivel több, mint 1700-an vettek részt a felmérésen, Nagykárolyban félezren, Tasnádon és Avasfelsőfaluban pedig mintegy négyszázan. Ez azt jelenti, hogy eddig nagyjából háromezer ember vizsgáltatta meg egészségügyi állapotát teljesen ingyen. Amint azt dr. Szilágyi József, a Diabétesz Központ igazgatója korábban elmondta: a teljes körű feltérképezéshez négyezer megvizsgált személyre van szükség. Ez azt jelenti, hogy a közeljövőben várható: a szakemberek a különböző oktatási intézményeket is meglátogatják.

Erre már csak azért is szükség van, mert eddig leginkább az idősebb korosztály volt aktív, míg a reprezentativitáshoz elengedhetetlen a fiatalabb korosztályok egészségügyi állapotának feltérképezése is.

Ingyenes egészségfelmérés volt Avasfelsőfaluban a Szatmár Megyei Tanács szervezsébenIngyenes egészségfelmérés volt Avasfelsőfaluban a Szatmár Megyei Tanács szervezsében

Ingyenes egészségfelmérés volt Avasfelsőfaluban a Szatmár Megyei Tanács szervezsében

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: