2011-07-14 14:29:12• hírek • Szatmár.ro

Ötven puskázó tanár bukott le

Kilencvenöt romániai tanárt tiltottak ki a pedagógusoknak szervezett versenyvizsgákról szerdán: ötvenöten puskáztak, negyvenen pedig nem vitték magukkal a szükséges iratokat.

Szerdán rendezték meg Románia szerte a pedagógusi versenyvizsgát, amely alapján a pedagógusok megkaphatják a betöltetlen álláshelyeket. A több mint 38 ezer jelentkező közül, végül kilencezren nem töltötték ki a tesztet, ők személyes vagy egészségügyi okokra hivatkozva hagyták el a vizsgatermet.

Összesen ötvenöt pedagógus bukott le puskázás közben, őket azonnal kizárták a versenyvizsgáról. A tanároknak legalább 7-es osztályzatot kell szerezniük ahhoz, hogy esélyük legyen megkapni valamelyik állást.
Szatmár megyében nem próbáltak puskázni a tanárok, legalábbis nem kapta rajta senkit - nyilatkozta portálunknak Mariana Brumboiu, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség referense.

A vizsgára, amely alapján 675 tanári állást - 55 címzetes és 620 ideiglenes katedrát - pályázhatnak meg, 607-en jelentkeztek az elmúlt hetekben. A vizsga reggelén mindössze ötszázan jelentek meg, közülük pedig 39-en hagyták el a termet a tesztlapok kitöltése előtt.

A versenyvizsga eredményhirdetésére július 18-án kerül sor, az eredményeket a vizsgaközpontokban függesztik ki.


Ötven tanárt zártak ki puskázás miatt
Ötven tanárt zártak ki puskázás miatt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: