2016-03-17 15:26:47• hírek • Kocsis Zoltán

Ötven millió eurós beruházás - űrtechnológia Aranyosmeggyesen

Lónyay-várkastély és UAC Europe - azaz múlt és jövő. E kettősség egyszerre jellemzi majd néhány hónap múlva Aranyosmeggyes települését: a XIII. század végén épült az első vár, a XXI. szazadban pedig az a termelési egység, amely egyebek mellett űrtechnológiai eszközöket is gyárt.

Az UAC Europe földrészünk egyik legnagyobb, repülési- és űrtechnológiai eszközöket gyártó vállalata. Beszállít többek között a Boeingnak és az Airbusnak is. Jelenleg egyetlen telephelye van Romániában, a Máramaros megyei Szakállasdombón.

A cég viszont terjeszkedni készül és két új termelési egység megynyitása szerepel a tervei között: az egyik a máramarosi Miszmogyoróson, a másik pedig Aranyosmeggyesen. A két település kiválasztásakor komoly szerepet játszott a nagybányai repülőtér közelsége.

Az aranyosmeggyesi beruházás összértéke mintegy 50 millió euró és közel háromszáz embernek teremt új munkahelyet, mondta el a cég romániai tagozatának pénzügyi vezetője, Daniel Varzaru csütörtökön a Radu Bud prefektussal folytatott megbeszélésen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: