2020-02-09 08:44:09• hírek • refszatmar.eu

Otthonra lelt a Segíts te is Egyesület Szigetlankán

Otthonra lelt a Segíts te is! – Ajuta si tu! Egyesület Szigetlankán. Az egyesület péntekenként idén a Szatmár-Szigetlankai Református Egyházközség Emmaus Gyülekezeti Házában tevékenykedik és szeretetteljes programokat kínál mindazon gyermekeknek, akik örömmel érkeznek el az alkalmakra.

Pop Leila, az egyesület egyik vezetője lapunknak elmondta, hogy mintegy kilencven gyermek, negyvenegy család tartozik a csapathoz. Nagyon boldogok, mert a hivatalosan három éve működő egyesületnek végre van egy állandó helye a szigetlankai gyülekezeti házban. Egyébként eddig is megszervezték a gyermeknapokat, táborokat. Az önkénteseket e hónap 29-én szánkózni viszik. Az Emmaus házba kézművességet, (bútorfestés, gyöngyözés, kosárfonás) néptáncot oktatnak. Várnak szeretettel a programokra mindenkit, nemcsak hátrányos helyzetű gyermekeket, hanem azokat is, akik a „kütyüs” világban elfelejtettek boldogok lenni. Egy társasjáték, egy közös teázás, egy ebéd során épülnek és örömmel töltődnek. Önkénteseket is várnak, ifjakat, akik hajlandóak tenni is a közösségért. Azok, akik ezt szervezik, akár vezetőként, akár önkéntesként, nagyrészt szintén hátrányos helyzetű családból jönnek, saját bőrükön tapasztalták Isten gondviselését, és lelkesen, lendületesen és tiszta szívvel végzik feladatukat, szolgálatukat.
 

A Szatmárnémeti-Szigetlankai Református Egyházközség Presbitériuma a közösségi oldalon vette észre az egyesületet, ugyanakkor Kereskényi Noémi, az RMDSZ városi nőszervezetének vezetője is felhívta rájuk a figyelmet. Örömmel adtak helyet a tevékenységeknek.
 

A szigetlankai gyülekezetre amúgy is jellemző, hogy pezseg benne az élet, a pénteki programok pedig ezt mégjobban alátámasztják. No, de nemcsak hellyel és meleggel kínálják őket, ugyanis néhány gyülekezeti tagot már tettre ösztönzött a gyermekek ottléte, süteményt, tortát sütöttek nekik szeretetből. Rácz Ervin szigetlankai lelkipásztor nemtitkolt célja emellett, hogy az ifjai is csatlakozzanak az önkéntesekhez, és az önzetlen szeretet továbbadása mellett mégjobban tudják saját életüket is értékelni. Minden pénteken 15 órától szeretettel várnak minden gyermeket foglalkozásra és minden önkéntességre vágyót tevékenységre. Öröm, vidámság, szeretet és csillogó szemek várnak mindenkit. Aki pedig támogatni szeretné az ügyet keresse fel az egyesületet vagy a gyülekezetet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: