2014-02-20 16:04:03• hírek • Szatmár.ro

Otthoni körömkúra

A kezünk az, ami életkorunkról árulkodik. Mindennap használjuk, mégis egyesek keveset törődnek vele. Nem kell feltétlenül manikűröshöz mennünk, akár otthoni praktikákkal is kezelésbe vehetjük.

Egy igényes nő megjelenéséhez elengedhetetlen, hogy a kezei is ápoltak legyenek. A legszebb ruhakölteményről is elvonhatja a figyelmet, ha kezünk cserepes, körmünk pedig töredezett vagy festetlen. Kevés időt igénylő hét napos kezeléssel mi is karbantarthatjuk és szebbé varázsolhatjuk.

Első lépésben tartsunk a körmön egy aceton mentes lemosóba mártott vattadarabot, ez segít abban, hogy a körömlakk felpuhuljon, majd ezt követően húzzuk le a köröm hegyének irányába. Sokaknak foltos a körme, ezen úgy segíthetünk, ha az elszíneződött területeket egy könnyed reszelővel átdörzsöljük. Miután végeztünk, alaposan dörzsöljük át citromszeletekkel. A következő lépésben feltétlenül mossunk kezet és formázzuk a körmök szélét vigyázva arra, hogy csak egy irányba haladjunk. Kenjük be az új végeket körömágypuhítóval és hozzávetőleg 10 percig áztassuk egyszerű szappanos vízben. Ezt követően ismét szárazra kell törölnünk a kezünket és toljuk vissza a körömre nőtt bőrt, dörzsöljük át a körömágyat kevés olajjal és krémezzük be alaposan kezünket hidratálókrémmel.

A második nap jöhet a hámlasztó pakolás, de ezt úgy tegyük fel, hogy az ujjvégeket és a körmöket hagyjuk ki. Miután ezt lemostuk, kezünket alaposan masszírozzuk be krémmel.

Harmadik nap fel kell puhítanunk a köröm és a kézfej környékét, amit leginkább krémezéssel vagy olajmasszázzsal érhetünk el.

A negyedik nap langyosítsunk kevés olívaolajat és lehetőleg csuklóig tegyük bele a kezünket. Hozzávetőleg öt vagy hét perc elteltével alaposan töröljük le róla az olajat, ami pedig rajtamaradt dörzsöljük, masszírozzuk bele.

Az ötödik nap, a hatékonyabb kezelés érdekében ajánlott megismételni az első napi folyamatokat.

A hatodik nap a körömszéleket tisztítsuk meg, áztassuk olívaolajban, puhítsuk a bőrt és masszírozzuk át.

Végül, az egész heti ápolást követően jöhet az alapozó lakkozás és a színes körömlakk is. Ne feledkezzünk meg arról, hogy az eredménnyel még elégedettebbek leszünk, ha a lakk száradása után kézfejünket hidratáljuk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: