2020-05-15 07:33:01• hírek • Agerpres / Szatmár.ro

Otthoni elkülönítés intézményes karantén helyett

Május 15-étől kezdődően minden, külföldről Romániába érkező személynek otthoni elkülönítésbe kell vonulnia, jelentette be Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár csütörtökön késő este, az országos vészhelyzeti bizottság ülését követően.

A külföldről érkező személynek családjával vagy lakótársaival együtt otthoni karanténba kell vonulnia, függetlenül attól, hogy milyen országból érkezik Romániába. Ha azonban az illető személy nem akarja kitenni családját a megfertőződés kockázatának, kérheti az intézményes karanténban való elhelyezését, mondta Arafat a belügyminisztérium székhelyén.


'Más szóval ma éjszakától kezdődően, amint a rendelet megjelenik a Hivatalos Közlönyben, minden Romániába érkező személy otthoni elkülönítésbe vonul, függetlenül attól, hogy melyik országból érkezik' - szögezte le a katasztrófavédelem vezetője.


Fontos megjegyezni továbbá, hogy a rendelet értelmében a lakhelyi elkülönítésre vonatkozó szabályokat be nem tartó személyeket továbbra is intézményes karanténba fogják szállítani, melynek költségeit a renitens "lakónak" kell kifizetnie.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: