2014-09-12 17:01:08• hírek • Szatmár.ro

Otthoni egyszerű mitesszereltávolítás

A mindennapokat megkeserítő bőrpanaszok között sok nő első számú problémáját a mitesszerek jelentik.

A mitesszer nem más, mint összetömörült faggyú, a bőrön megtelepedett szennyeződések és por, amiből ez a roppant kellemetlen bőrprobléma keletkezik. Különbséget kell tennünk fehér- és fekete mitesszer között. A fehér mitesszert viszonylag nehéz eltávolítani, míg a feketét könnyebb kinyomkodni, bár az otthoni kezelés nem kifejezetten ajánlott.

A serdülők és általában véve a nők többsége néhány mitesszer miatt nem feltétlenül fordul kozmetikushoz, a legtöbben az arcpórusukat igyekeznek otthoni módszerekkel tisztán tartani. Amennyiben ezek száma elenyésző, a helyes technika alkalmazásával akár otthon, kozmetikus segítsége nélkül is eltávolíthatjuk.

A megfelelő technikát azonban elméletileg és egy tájékoztató jellegű cikk segítségével nehéz megtanulni, ugyanis a kozmetikustanulóknak is hozzávetőleg két évre van szükségük ahhoz, hogy a mitesszereltávolítás műveletét szakszerűen elsajátítsák.

Alapszabály, hogy csak tiszta arcfelületen dolgozhatunk, amit előzőleg alaposan le kell radírozni. Már az alapos arcradírozás segítségével is csökkenthetjük a mitesszerek számát. Ezt követően legkevesebb 10 percig gőzöljük a bőrt, annak érdekében, hogy az kellőképpen megpuhuljon és a pórusok kitáguljanak. Lényeges, hogy nyomkodáskor soha ne mélyesszük a körmünket az arcbőrbe. Mindig valamilyen steril anyaggal tegyük azt, nyomkodást követően pedig az arc bőrfelületét tisztítsuk meg alkoholos fertőtlenítővel. A mitesszerek eltávolításakor arra kell ügyelnünk, hogy az arcon a lehető legminimálisabb hámsérülést okozzuk. Ellenkező esetben maradandó nyomokat hagyhatunk rajta.

Az otthoni kezelés nem minden esetben eredményes, ezért kozmetikushoz ajánlott legkevesebb háromhavonta ellátogatni, annak érdekében, hogy a mitesszereket szakszerűen eltávolítsák. Ráadásul a kezelést követően speciális ultrahangos kezelésben és egy kellemes masszázsban is részesítenek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: