2011-02-28 17:43:35• hírek • Szatmar.ro

Nagy nevet igazolt a VSK

Az idén valamennyi találkozóját megnyerte, a bajnokság rájátszása mellett pedig a Román Kupában is százszázalékos a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda csapata, az egyesület vezetői mégis úgy döntöttek, tovább erősítik a keretet.

Az új igazolás pedig nem kis név a szakmában: Abi Olajuwon tavasszal a VSK-t erősíti. Igaz, egyelőre nem miatta, hanem édesapja miatt cseng ismerősen a kosárlabda szerelemesei számára az Olajuwon név.

Hakeem, az Álom (Hakeem, the Dream) 1963-ban, Nigériában született, fiatal korában pedig a kézilabda és a labdarúgás kárára döntött végül a kosárlabda mellett. Vélhetően nem bánta meg, hisz a Houston Rockets csapatával kétszer hódította el az észak-amerikai profi liga, az NBA aranygyűrűjét (1994, 1995), kétszer választották a bajnokság legjobbjának (MVP), tagja volt az 1996-ban Atlantában olimpiai bajnoki címet szerzett amerikai válogatottnak. A 213 centiméter magas óriás 2002-ben vonult vissza, pályafutása során 26.946 pontot dobott az NBA-ben.

Lánya, Abi (pontosabban Alon Abisola Arisicate Ajoke) Olajuwon 1988-ban látta meg a napvilágot, „természetesen" Houstonban. A Marlborough Schoolban kezdett el kosarazni, majd az Oklahoma Egyetem csapatában játszott, amellyel tavaly tavasszal bejutottak az országos főiskolai bajnokság négyes döntőjébe. Ezt követően az Chicago Sky 28.-ként draftolta, így bemutatkozhatott a WNBA-ben is.

A 193 cent magas és 103 kilós játékos az ősszel a magyar bajnokságban, a Győr együttesében szerepelt, új csapatában pedig akár szerdán (18 órai kezdettel), az Alexandria elleni Román Kupa meccsen mutatkozhat be. Emlékeztetőül a negyeddöntő első találkozóján idegenben Dan Fleseriu együttese 67-41 arányú győzelmet aratott.


Abi Olajuwon (fehérben) édesapja nyomdokaiba szeretne lépni
Abi Olajuwon (fehérben) édesapja nyomdokaiba szeretne lépni fotó: soonersports.com


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: