2011-01-05 17:05:33• hírek • Szatmar.ro

Bemutatták a VSK három új kosarasát

Alig tíz nap múlva, január 15-én kezdődik a román női kosárlabda bajnokság rájátszása, a Szatmárnémeti VSK együttese pedig gőzerővel dolgozik azon, hogy elérje ambiciózus célkitűzését, a döntőben jutást: a klub szerdán egy sajtótájékoztató keretében bemutatta a három újonnan igazolt játékosát.

A sajtó képviselői előtt Fógel László klubelnök, Kereskényi Gábor, az igazgatótanács elnöke, Dan Fleseriu vezetőedző és Ionel Pacurariu igazgatótanácsi tag, a Sportlíceum igazgatójának jelenlétében Éles Péter menedzser jelentette be a keretbeli változásokat. Elsőként azt, hogy Tiffany Ducker elhagyta az egyesületet és Görögországba tette át székhelyét.

Ennél jóval nagyobb izgalommal várták azonban a megjelentek, hogy mely játékosokkal erősített az egylet. Nos, beigazolódott az, ami szakmai berkekben már nyílt titok volt: visszatért a VSK-hoz Claudia Pop, aki az őszt a spanyol Olesa Barcelona csapatánál töltötte. A szépséges 21 éves játékos így nem volt ismeretlen a sajtó képviselőinek, nem úgy két új kolleginája: a 25 esztendős lett Anita Teilane és a 29 éves bosnyák Amra Mehmedic. A 1,95 méter magas balti lány tagja hazája válogatottjának és a Merks Rigától érkezett, ám nem ismeretlen számár a légiós lét sem, hisz korábban szerepelt már a spanyol Burgosban, a svájci Nyonban és a námet Wolfenbüttelben is. A 177 centis Mehmedic szintén tagja hazája nemzeti csapatának és legutóbb szintén az otthoni pontvadászatban, a Celik Zenicában szerepelt, de korábban megfordult az Egyesült Államokban, Franciaországban, Svédországban, Szerbiában és Bulgáriában is.

„Az alapszakasz után leültünk Fleşeriu edzővel és Éles menedzserrel, és arra az elhatározásra jutottunk, némileg változtatni kell a kereten, a tréner azt mondta, kell még egy center és egy irányító. Tessék itt van mindkettő és még Claudia is visszatért", nyugtázta elégedetten az eseményeket Fógel.


Claudia Pop, Anita Teilane, Amra Mehmedic
Balról jobbra: Claudia Pop, Anita Teilane, Amra Mehmedic


A klubelnök azt is elmondta, hogy a gárda egyértelmű célkitűzése bajnokság döntőjébe való bejutás. „Szerintem a sorsolás kedvező, hazai pályán minden mérkőzésünket meg kell nyernünk, így a visszavágók során könnyebb lesz, az ellenfelek már tartani fognak tőlünk. Remélem az újonnan érkezettek beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, és meglesz az a tűz is a csapatban, amit az alapszakaszban hiányoltunk", tette hozzá Fógel.

Amint arról már volt szó, a rájátszás jövő szombaton kezdődik, akkor a VSK az Alexandriát fogadja. A szurkolóknak azonban nem kell addig várniuk, hogy megismerkedjenek az új játékosokkal, mivel vasárnap 16 órai kezdetettel a Sportklub a Szolnokot látja vendégül egy barátságos meccs keretein belül.

Zárásként Fógel elmondta, hogy a klub férfi kézilabda csapata szerdán elutazott Aknasugatagra edzőtáborba. Hozzátette, jelen pillanatban úgy néz ki, hogy nem változik a csapat a kerete, de „de azért nem teljesen kizárt, hogy még igazolunk." Fógel szerint az együttes most is elég erős a kitűzött célok eléréséhez, és azt is hozzátette, hogy az ősszel egy-két pontot elhullajtott a gárda, ami kellemetlen perceket okozott a vezetőknek. „A mostani csapatot is képesnek tartjuk arra, hogy megszerezze a hatodik helyet a Nemzeti Ligában. Az őszi idényből csak a temesvári és a váradi meccset sajnálom, ha ezeket is megnyerjük, akkor az ötödik-hatodik helyen várhatnánk a februári folytatást. Mindenesetre a csapaton belül nagyon jó a hangulat".

A VSK női kosárcsapatának három új igazolása
A VSK női kosárcsapatának három új igazolása


Balról jobbra: Fógel, Kereskényi, Teilane, Mehmedic, Pop, Fleseriu, Éles
Balról jobbra: Fógel, Kereskényi, Teilane, Mehmedic, Pop, Fleseriu, Éles


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: