2009-08-21 17:19:28• hírek • Parajdi Andrea

Otthon fizethetjük ki a számlát

Vonalkód- és bankkártya leolvasóval szerelnek fel 1200 postai kézbesítőt a Kolozs Területi Postaigazgatóságnál, amelyhez Szatmár megye is tartozik. Az új technológia lehetővé teszi, hogy otthonról kényelmesen kifizethessük a számláinkat, azoknak a szolgáltatóknak, akikkel a Román Posta szerződésben áll.

Pénteken Besztercén tartott sajtótájékoztatót Ovidiu Calin, a Kolozs Területi Postaigazgatóság nemrégiben kinevezett demokrata liberális vezetője, aki kihangsúlyozta, hogy céljai közt szerepel, minél jobb kapcsolatot létrehozni a hivatal és az ügyfelek között, hiszen jelenleg a közvéleményben a postának nincsen túl jó visszhangja. -Éppen azért próbálunk a posta szolgáltatásain javítani, mert azt gondolom, hogy a korszerűsítéssel az imázson is javítani tudunk - fejtette ki az igazgató, akinek az első megvalósításra váró terve, hogy vonalkód- és bankkártya leolvasóval szereli fel a postásokat, így lehetővé teszi, hogy aki igényli saját otthonában fizethesse ki a számláit.

Ovidiu Calin elmondta: a szolgáltatást szeptember végén fogják beindítani, és elsősorban a nyugdíjasoknak akarnak kedvezni ezzel a lehetőséggel. Amikor a postás házhoz viszi a nyugdíjat, az illető személy kifizetheti nála egyes számláit, kizárólag azok a szolgáltatók felé, akik szerződésben állnak a Román Postával. A számlák befizetése bankkártyán, vagy akár kézpénzben is történhet. Eddig az Electrica, a Romtelecom, a Vodafone és az Orange csatlakozott a hálózathoz.

-Szeretnénk megkönnyíteni az idősek helyzetét ezzel a szolgáltatással, ugyanis a technikának köszönhetően lehetővé válik, hogy ne kelljen hosszan kígyózó sorokat kiállniuk a nyugdíjasoknak, sőt még otthonukat sem kell elhagyniuk, annak érdekében, hogy fizetési kötelezettségeiknek eleget tehessenek -hangsúlyozta Calin, aki arra is kitért, hogy terveik közt szerepel a helyi adminisztrációk bevonása, így a helyi adók, és illetékek otthoni befizetése is lehetővé válna.

A Kolozs Területi Postaigazgatósághoz hat erdélyi megye tartozik: Kolozs, Beszterce-Naszód, Szilágy, Máramaros, Bihar és Szatmár. Összesen 4300 alkalmazottal dolgoznak a térségben, amelyek közül kezdetben 1200-at szerelnek fel vonalkód- és bankkártya leolvasóval. Az még nem tisztázott, hogy milyen mértékben osztják el a készülékeket az egyes megyék között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: