2016-02-18 01:43:48• hírek • MTI/Kocsis Zoltán

Otthon elvéreztek a farkasok, idegenben nyertek

A Real Madrid 2-0-ra nyert az AS Roma vendégeként a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A játéknap másik meccsén a Wolfsburg 3-2-re győzött a Gent otthonában.

A római találkozó első gólját Cristiano Ronaldo szerezte, aki az 57. percben indult meg a leshatárról a bal szélen, sarokkal befelé cselezett, majd a 16-os vonaláról lőtt. A becsúszó védőn megpattanó lövés a hosszú sarokban landolt. A portugál sztárnak ez volt szezonbeli 12., pályafutása 89. BL-találata.

A mérkőzést a csereként beállt Jesé döntötte el, aki a hajrában nem nagyon zavartatva a „farkasok" védőitől jó 40 méteren keresztül vezette a labdát, majd a 16-oson belülre érve elgurított Szczesny mellett.

Az est másik meccsén szintén vendéggyőzelem született, ám jóval több volt a gól és az izgalom. A meglepetésre tavaly belga bajnoki címet szerző és a csoportból még nagyobb szenzációt keltve továbbjutó Gent 44 percet bírta kapott gól nélkül a német Wolfsburg ellen. Ekkor Julian Draxler játszott össze Vieirinhával és szerezte meg a vezetést. A farkasok fiatal középpályása a szünet után egy óriási védelmi hibát kihasználva újabb gólt szerzett, majd az első óra végén Max Kruse már háromra emelte a „farkasok" előnyét.

A „bölények" azonban nem adták fel, a csapatkapitány Sven Kums a 80. percben szépített, majd a csereként beállt Kalifa Coulibaly egy gólra csökkentette a belgák hátrányát. Igaz, tette ezt a 89. percben, így a Wolfsburg egy gólt megtartott előnyéből és esélyesként várhatja a visszavágót.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések:
Gent -VfL Wolfsburg  2-3
gól: Kums (80.), Coulibaly (89.), illetve Draxler (44., 54.), Kruse (60.)

AS Roma -Real Madrid  0-2 
gól: C. Ronaldo (57.), Jesé (86.)

A visszavágókat március 8-án rendezik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: