2010-05-27 00:05:26• hírek • Szatmar.ro

Tizenegyesekkel duplázott a CFR

Bár szinte végig jobban játszott, a Vaslui nem tudta megszerezni első trófeáját.

Igazi, bajnoki értelemben vett rangadóra került sor a labdarúgó Román Kupa döntőjében, ahol a bajnok Kolozsvári CFR a harmadik Vaslui-al csapott össze. Ám nem csak a remek bajnoki eredmény, de a befektetett pénzösszegek tekintetében is két nagynak nevezhető csapat nézett egymással farkasszemet Jászvásáron, hisz a moldvaiak 8 millió eurót, az erdélyiek pedig 7,5 milliót költöttek játékosokra az elmúlt két idényben. Annyit, amennyit senki más Romániában.

Itt azonban véget is ér a párhuzam a két gárda között, hisz míg a vasutasok az elmúlt három évben két kupát, két bajnoki címet és egy Szuperkupát nyertek, addig a sárga-zöldek a klubtörténelem első trófeáját szerették volna elhódítani. Ezzel a Vaslui lehetett volna az első moldvai együttes, amely megnyeri a Román Kupát, szurkolt is neki a jászvásári közönség.

Marius Lacatus tanítványai pedig nem is maradtak adósak, Wesley már az első percben veszélyesen célozta meg a kaput. Az első fél órában maradt is a moldvai fölény, Costin és Sanmartean pedig a gólszerzéstől sem állt távol. Az erdélyiek csak a szünet előtti tíz percben tudtak ellenfeleik fölé nőni, ám ez elég volt ahhoz, hogy a játékrész legnagyobb ziccereit kidolgozzák, de Haisan bravúrral védte Deac közeli lövését, majd de Zerbi valamint Cadu próbálkozását is.

Ezzel azonban a CFR jó ideig el is lőtte puskaporát, a második félidőben ugyanis csak egy csapat volt a pályán: a Vaslui. Milisavljevics, Wesley és Burdujan rendkívül sokat robotolt és veszélyesen játszott, rajtuk kívül Gheorghiu és Papp is több ígéretes lehetőséget elpuskázott, Gladstone pedig a kapufát találta el. A CFR ebben a 45 percben szinte semmilyen veszélyt nem jelentett az ellen kapujára, Andrea Mandorlini csapata hozta a már megszokott (fogalmazzunk diplomatikusan) óvatos játékot.


Hiába játszott veszélyesebben a Vaslui, a végén a CFR örülhetett fotó: cfr1907.ro
Hiába játszott veszélyesebben a Vaslui, a végén a CFR örülhetett fotó: cfr1907.ro


A hosszabbításban szintén a Vaslui volt, az amely többet tett a gólszerzésért, de Burdujan, Wesley és Papp ezúttal is célt tévesztett, akárcsak Deac a másik kapu előtt.

A CFR 2010-ben az európai kupaindulók közül csak az Urziceni-t tudta legyőzni, ám a védelmének köszönhetően ezen csapatok ellen veretlen maradt és ez a sorozata ezúttal sem szakadt meg, köszönhetően elsősorban a remekül bekkelő Piccolónak, valamint a sokat robotoló és sok labdát begyűjtő Muresannak és Culiónak. Mivel pedig immár két és fél éve tartó veretlenségi sorozata a kupában ezúttal sem szakadt meg, jöhettek a büntetők.

Amelyek közül rögtön az első döntőnek bizonyult, mivel a remekül játszó Milisavljevics lövését Nuno Claro védeni tudta. Őt követően hiába talált be Zmeu, Costin, Burdujan és Wesley is, mivel a kolozsváriak közül Muresan, Dica, Deac, Bud és Cadu sem hibázott, így a CFR egymást követő harmadik évben is hazaviheti a trófeát.

Cadu pedig végleg bekerült a klub történelemkönyveibe: a portugál csapatkapitány 2008-ban, az utolsó fordulóban bajnoki címet jelentően értékesített egy büntetőt a Kolozsvári U ellen, majd néhány héttel ezelőtt Craiován a hosszabbításban talált be szintén a tizenegyes pontról, amellyel csapata döntő lépést tett az újabb bajnoki cím felé.

Román Kupa döntő, Jászvásár:
Kolozsvári CFR - Vaslui 0-0, tizenegyesekkel 5-4

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: