2020-05-18 15:15:59• hírek • Közlemény

Otthon Európában – Ezúttal labdarúgókkal

Idén kisebb késéssel, május 18-án indult útjára, az Otthon Európában című, az Európai Unió tagállamait népszerűsíteni hivatott kezdeményezés 2020-as kiadása.

A Károlyi-kastélyt övező parkban kialakított látványosság, a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság, illetve a Gróf Károlyi Idegenforgalom-népszerűsítő Központ munkatársainak együttműködése révén jött létre.

A projektet első alkalommal 2013-ban indították el, akkor a kastélykert sétányai jelképesen felvették egy-egy tagállam jellegzetes személyiségének a nevét. Idén a jelenleg is aktív labdarúgókat állítják a középpontba, illetve rajtuk keresztül igyekszenek bemutatni az adott országot.

Mindahány labdarúgó fényképe mellett az állam zászlaja, valamint egy-egy leíró, tájékoztató táblácska található, melyeken úgynevezett QR-kód is olvasható. Az idei összeállítás apropója, a tervezett 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság, mely a koronavírus okozta vészhelyzet okán, 2021-re halasztódott.

A projekt megvalósítói: ifj. Deák Endre, Adrian Ștefănuți, Bogdan Georgescu, Dragoș Georgescu, Anca Iepure, Avârvarei Melinda, Vénig Árpád, Csocasi Zsuzsanna.

A grafikai összeállítás Fastus Josef munkájának eredménye.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: