2016-04-14 10:46:18• hírek • Kocsis Zoltán

Ott, az a szőke nő pecsétel!

Több százan sorakoztak a Szakszervezetek Művelődési Házának bejárata előtt már reggel 08.00 órától kezdődően, türelmetlenül várva, hogy megnyíljanak az állásbörze kapui. Legtöbben azonban nem azért izgultak, hogy találnak-e új munkahelyet, hanem azért, hogy megszerzik-e az ígérek földjének pecsétjét.

„Legtöbben a pecsétért jönnek! De vannak azért olyanok is, akik dolgozni akarnak", foglalta össze markánsan az idei állásbörzét (is!) jellemző hangulatot Szatmár megye egyik legnagyobb munkaadójának képviselője.

Az eseményt Simona Dersidan, az állásbörzét szervező munkaerő-foglalkoztatási ügynökség igazgatónője nyitotta meg. Elmondta, 67 munkaadó összesen 726 munkahelyet hirdetett meg az állásbörzén. A politikusok kortesbeszédét Radu Bud prefektus nyitotta, aki felhívta a figyelmet, ez csak az idei első állásbörze, legkésőbb ősszel még egyet terveznek.

Az idei állásbörze egy újdonsággal is szolgált: a munkaadóknak lehetőségük nyílt arra, hogy power-point prezentáció segítségével bemutassák a cég profilját, tevékenységi körét. A lehetőséggel alig néhány cég élt...

Más kérdés, hogy ez vajmi kevéssé érdekelte az ajtón beözönlőket. „Ott az a szőke csaj pecsétel", terjedt a hír futótűzként. Márpedig ha van pecsét, akkor lehet igazolni, hogy az illető munkanélküli megpróbált munkát keresni magának. Így a munkanélküliségi segély csapját sem zárják el. „Megvan! Megvan! Nincs pecsét, de van aláírás, asszongyák az is jó!", rohan a kijárat felé lelkesen egy fiatal nő.

Az állásbörze a program szerint délután 16.00 óráig várja az érdeklődőket. Közben a Szakszervezetek Művelődési Házának nagy előadótermében megkezdődik a román színi társulat gyerekelőadása. Özönlenek is a kisiskolások, a bejáratnál el-el vegyülve a pecsétvadászok között. Ők nem érthetik, hogy a színjáték már legalább egy órával korábban elkezdődött...

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: